Donburi med ponzubagt laks

Japan

Laktosefri
4 dages holdbarhed

Donburi med ponzubagt laks

4.44 (143)
Under 40 min
11 Ingredienser
Med marinerede ris, avocado og ingefærsyltet agurk

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Æg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soja
    ·
  • Sesamfrø
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Salt
  • Sukker
Sojasauce
1 spsk
(Gluten, Soja, Hvede)
Citrusvinaigrette
1 spsk
Risottoris
130 g
Hvidvinseddike
1+½ spsk
(Svovldioxid)
Ingefær
15 g
Agurk
½ stk
Mayonnaise
2 spsk
(Æg)
Laksefilet u. skind (har været frosset)
2 stk
(Fisk)
Rødkål
100 g
Avocado
½ stk
Sesamfrø
1 spsk
(Sesamfrø)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 960 kcal
  • Fedt: 44 g
  • Kulhydrater: 104 g
  • Protein: 37 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 125°C (Varmluft).
 Mix soja og citrusvinaigrette og sæt til side
 Skyl risene under koldt vand i 5 min. Dræn dem, kom i en gryde med 2 dl vand og bring i kog. Lad det simre under låg i 10-12 min. til der ikke er mere væske. Bland 1 spsk hvidvinseddike, ½ spsk sukker og lidt salt sammen. Bland forsigtigt marinaden med risene og sæt til side.
 Skræl ingefær og hak det fint. Bland det med hvidvinseddike, 1 spsk sukker og 1 spsk vand i en skål. Skær agurk i tynde skiver, gerne på en mandolin. Kom dem i skålen og lad det trække.
 Bland mayonnaise med halvdelen af ponzu-saucen.
 Læg laksen i et ovnfast fad og kom resten af ponzu-saucen over. Bag den i ca. 12 min.
 Snit rødkål fint, også gerne på en mandolin. Læg det gerne i isvand, hvis du har tid. Del avocadoen, brug en ske til at skrabe kødet ud og skær det i tern.
 Hæld ris i en skål, kom ponzu mayonnaise over og drys med sesamfrø. Fordel bagt laks, rødkål, syltet agurk og avocadotern ovenpå. Servér med samme.
Håber maden smager!