Nagoya tebasaki
40-50
4 dages holdbarhed

Nagoya tebasaki

Japansk friteret kylling med pak choy salat og sesam/chilidressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • soja,
  • mælk,
  • sesamfrø,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Mel
  • Olie
  • Salt

Det skal du bruge

Basmatiris
200 g
Ingefær
30 g
Solo hvidløg
½ stk
Sojasauce (Gluten, Soja, Hvede)
½+1½ spsk
Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
½ dl
Røget paprika
¼ tsk
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
½+½+½ spsk
Kyllingeinderfilet
300 g
Sesamolie (Soja, Sesamfrø)
½+1 tsk
Chiliflager
¼ tsk
Saucejævner (Mælk, Laktose)
½+½ spsk
Sesamfrø (Sesamfrø)
½+½ spsk
Agurk
½ stk
Rødløg
½ stk
Pak choy
1 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 800 kcal
  • Fedt 19 g
  • Kulhydrater 106 g
  • Protein 52 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog ris i 3½ dl vand med lidt salt i 12 min. med låg. Sluk og lad trække under låg til resten af retten er færdig.  
  2. Paprika/ingefær marinade: Skræl ingefær og hvidløg og hak det fint. Kom halvdelen i en stor skål og bland det med ½ spsk soja, yoghurt, paprika og ½ spsk hvidvinseddike. Vend kyllingen i marinaden og lad det trække på køl, gerne i en halv time, hvis du har tid.
  3. Sesamsauce: Kom resten af hvidløg og ingefær i en lille gryde. Tilsæt soja, hvidvinseddike, ½ tsk sesamolie, chili flager, 1 spsk sukker og ¾ dl vand. Kog det op og lad det simre i 5 min. Tilsæt ½ tsk saucejævner og ½ spsk sesamfrø, kog op igen og rør godt rundt. Sæt det til side.
  4. Pak choy salat: Skræl agurk, flæk på langs og skrab kernerne ud med en ske. Skær dem i grove stykker. Pil rødløg og skær i skiver. Skær pak choy i strimler. Kom det hele i en skål, bland det med sesamolie, hvidvinseddike og lidt salt.
  5. Friteret kylling: Bland ½ dl mel med saucejævner. Varm en stegepande op med et par spsk olie. Tag kyllingen op af marinaden og vend et par stykker ad gangen i melblandingen. Steg dem 3-4 min. på hver side ved høj varme. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle, når de er færdige.
  6. Servering: Vend kyllingestykkerne i sesamsaucen. Anret med pak choy salat og ris og drys resten af sesamfrøene over retten.