Farsbrød med ratatouille
50-60
Mad til 2 dage
3 dages holdbarhed

Farsbrød med ratatouille

Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion middelhavsinspireret farsbrød med lækker grøntsagsfyldig ratatouille serveret med brød den ene dag og kartofler dag 2. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • mælk,
  • havre,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Løg
1+1 stk
Soltørrede tomater
1 spsk
Hakket gris & kalv
600 g
Pasteuriseret æg (Æg)
2 bæger
Letmælk (Mælk, Laktose)
¾ dl
Timian
2+1 tsk
Gul peber
1 stk
Aubergine
⅔ stk
Squash
1 stk
Solo hvidløg
1½ stk
Hakkede tomater
1+½ dåse
Brød (Havre, Hvede)
2 stk
Kartofler
400 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 625 kcal
  • Fedt 22 g
  • Kulhydrater 62 g
  • Protein 46 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft). Pil og riv halvdelen ef løgene og hak soltørrede tomater fint. Rør en fars af hakket kød, æg, revet løg, mælk, 2 tsk timian, soltørrede tomater, 1 tsk salt og ½ tsk peber.
  2. Form 2 farsbrød og læg i et smurt ovnfast fad og sæt det i ovnen i 35-40 min.
  3. Ratatouille: Skyl grøntsager. Skær peberfrugt, aubergine, løg og squash i store tern. Pil og hak hvidløg. Kom alle grøntsagerne i et stort ovnfast fad og tilsæt hakkede tomater (gem resten til dag 2) og timian. Dryp med lidt olivenolie, krydr med salt og peber og bland godt. Sæt grøntsagerne i ovnen sammen med kødet ca. 30 min. Tilsæt evt. lidt vand undervejs.
  4. Lun brødet med i ovnen de sidste 4-5 min.
  5. Tjek at kød og grøntsager er færdige. Sæt halvdelen af ratatouille og det ene farsbrød til side på køl til dag 2. Skær det andet farsbrød i skiver og servér med ratatouille og lunt brød.
  6. DAG 2: Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft). Kom resten af ratatouillen i et smurt ovnfast fad og læg farsbrødet ovenpå. Hæld hakket tomat over og dæk med stanniol, så det ikke bliver for mørkt. Varm i ovnen ca. 15 min.
  7. Kog kartoflerne i letsaltet vand, der lige dækker i ca. 15 min. til de slipper, når man stikker i dem.