40-50
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed
Jollof-rice med kylling
Med vores 'Nem på 5'-retter kan du nyde velsmagende måltider, der kun kræver 5-10 minutters aktiv tilberedelsestid. Derefter passer retterne mere eller mindre sig selv, indtil de er klar til at blive serveret. Traditionel vestafrikansk ret, der er dejlig krydret og her lavet med kylling.
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer
- Salt
- Olie
Det skal du bruge
Kyllingelårsteak
350 g
Rød peber
2 stk
Skalotteløg
1 stk
Hvidløg
1 fed
Ingefær
½ stk
Rød chili
½ stk
Karry
1 pose
Timian
¾ pose
Hønsebouillon
½ pose
Hakkede tomater
½ dåse
Basmatiris
135 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
- Energi 637 kcal
- Fedt 18 g
- Kulhydrater 76 g
- Protein 43 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
- Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
- Brun kyllingen af på begge sidder i lidt olie i en tykbundet gryde, gerne én, der kan tåle at komme i ovnen. Tag kyllingerne op, når de er brunet godt af og læg dem på en tallerken.
- Skyl peberfrugt og skær den i strimler. Pil løg og hak det groft. Pil hvidløg og hak det fint. Skræl ingefær og riv det. Skyl og hak chili groft.
- Kom løg og hvidløg i gryden, skru ned til medium varme og steg ca. 1 min. Tilsæt peberfrugt, ingefær og karry og steg videre 1 min.
- Tilføj timian, chili, bouillon, hakkede tomater, ris, 3 dl vand og lidt salt. Lad det koge op og læg kyllingestykkerne øverst. Læg låg på og stil gryden i ovnen i ca. 30 min. Hvis gryden ikke kan tåle at komme i ovnen hæld det da over i et ovnfast fad og dæk med stanniol.
- Servér jollof-rice og kylling rygende varm.