Jollof-rice med kylling
40-50
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Jollof-rice med kylling

Med vores 'Nem på 5'-retter kan du nyde velsmagende måltider, der kun kræver 5-10 minutters aktiv tilberedelsestid. Derefter passer retterne mere eller mindre sig selv, indtil de er klar til at blive serveret. Traditionel vestafrikansk ret, der er dejlig krydret og her lavet med kylling.

Ingredienser

Allergener

    Basisvarerne kan indeholde andre allergener

    Basisvarer

    • Salt
    • Olie

    Det skal du bruge

    Kyllingelårsteak
    350 g
    Rød peber
    2 stk
    Skalotteløg
    1 stk
    Hvidløg
    1 fed
    Ingefær
    ½ stk
    Rød chili
    ½ stk
    Karry
    1 pose
    Timian
    ¾ pose
    Hønsebouillon
    ½ pose
    Hakkede tomater
    ½ dåse
    Basmatiris
    135 g
    Ernæringsberegning (pr. portion)
    • Energi 637 kcal
    • Fedt 18 g
    • Kulhydrater 76 g
    • Protein 43 g
    Oplysninger om allergener

    Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

    Sådan gør du

    1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
    2. Brun kyllingen af på begge sidder i lidt olie i en tykbundet gryde, gerne én, der kan tåle at komme i ovnen. Tag kyllingerne op, når de er brunet godt af og læg dem på en tallerken.
    3. Skyl peberfrugt og skær den i strimler. Pil løg og hak det groft. Pil hvidløg og hak det fint. Skræl ingefær og riv det. Skyl og hak chili groft.
    4. Kom løg og hvidløg i gryden, skru ned til medium varme og steg ca. 1 min. Tilsæt peberfrugt, ingefær og karry og steg videre 1 min.
    5. Tilføj timian, chili, bouillon, hakkede tomater, ris, 3 dl vand og lidt salt. Lad det koge op og læg kyllingestykkerne øverst. Læg låg på og stil gryden i ovnen i ca. 30 min. Hvis gryden ikke kan tåle at komme i ovnen hæld det da over i et ovnfast fad og dæk med stanniol.
    6. Servér jollof-rice og kylling rygende varm.