Vegetarisk curry med søde kartofler og linser
40
Vegetar
Laktosefri
4 dages holdbarhed

Vegetarisk curry med søde kartofler og linser

Afrikansk inspireret vegetarisk curry med masser af smag fra de mange krydderier og god mæthed fra både søde kartofler og røde linser.

Ingredienser

Allergener
  • Nødder,
  • sennep,
  • byg,
  • hvede,
  • rug

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt

Det skal du bruge

Løg
½ stk
Solo hvidløg
⅓ stk
Ingefær
10 g
Karry
2 tsk
Gurkemeje
½ spsk
Spidskommen
1 tsk
Sennepsfrø (Sennep)
½ spsk
Hakkede tomater
400 g
Kokosmælk
2 dl
Søde kartofler
250 g
Røde linser
1¼ dl
Babyspinat
75 g
Saltede cashewnødder (Nødder)
2 spsk
Lime
⅔ stk
Koriander
1 drys
Brød (Byg, Hvede, Rug)
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 810 kcal
  • Fedt 35 g
  • Kulhydrater 97 g
  • Protein 28 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Pil løg og hvidløg og skræl ingefær. Hak fint det hele fint. Varm olie op i en stor gryde.
  2. Svits løg, hvidløg og ingefær i olien. Tilsæt 2 tsk karry, ½ spsk gurkemeje, 1 tsk spidskommen og ½ spsk sennepsfrø. Lad krydderierne “brænde” en smule af inden de hakkede tomater tilsættes. Kog ca. 5 min. og tilsæt 2 dl kokosmælk.
  3. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Kom kartoffeltern og linser i gryden og lad det hele simre i ca. 15 min. under låg. Rør et par gange undervejs.
  4. Skyl spinat. Hak 2 spsk nødder groft. Tilsæt spinat og nødder og lad det simre med i ca. 1 min.
  5. Lun brødet på en brødrister. Skyl og pluk koriander.
  6. Smag retten til med limesaft og salt. Servér retten toppet med hakket koriander.