Grillet kylling med aubergine og tahin
30-40
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Grillet kylling med aubergine og tahin

Marokkansk inspireret ret med krydret kylling, bagte auberginer og frisk tahindressing tilsmagt mynte, samt kartofler

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • sesamfrø

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Sukker
  • Olivenolie
  • Smør

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Kyllingebryst
280 g
Citron
½ stk
Ras el hanout
1 spsk
Aubergine
1 stk
Solo hvidløg
½ stk
Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
½ dl
Tahin (Sesamfrø)
1 spsk
Mynte
1 drys
Bredbladet persille
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 535 kcal
  • Fedt 20 g
  • Kulhydrater 45 g
  • Protein 43 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd grillen, hvis du ønsker at tilberede retten på grill ellers tænd ovnen og varm op til 200° varmluft.
  2. Kartofler: Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20 min. til de slipper, når man stikker i dem.
  3. Kylling: Del kyllingebrysterne på langs. Krydr med salt, revet citronskal, peber og ras el hanout. Grill kødet i ca. 5 min. på hver side eller steg på en stege/grillpande med lidt olivenolie.
  4. Aubergine: Del auberginen på langs og rids kødet i tern. Pres ½ hvidløg og bland halvdelen (gem resten til senere) med 1 spsk olivenolie og pensl auberginerne. Krydr med salt, peber og lidt sukker. Grill dem på indirekte varme til de er møre eller læg dem på en plade med bagepapir og bag i ca. 25 min.
  5. Tahin-dressing: Bland yoghurt med resten af hvidløget, tahin, saft af en ¼ citron, finthakket mynte, lidt salt og peber. Rør det godt sammen.
  6. Skyl persillen og hak den fint. Hæld vandet fra kartoflerne og bland dem med persille, lidt smør, salt og peber. Kom dressingen på de bagte auberginer og servér med kylling og kartofler.