30
3 dages holdbarhed
Tyrkisk pizza med krydret oksekød og salatost
Lækker og lidt anderledes pizza. Inspireret af det tyrkiske køkken får du her pizzaen med krydret oksekød, saftige tomater, salatost og ristede pinjekerner.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- gluten,
- mælk
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer
- Salt
- Peber
- Mel
- Olie
Det skal du bruge
Pizzadej
400 g
Hakket oksekød
300 g
Solo hvidløg
⅓ stk
Spidskommen
1 tsk
Tomat
2 stk
Salatost m. oliven (Mælk, Laktose)
75 g
Pinjekerner
1 spsk
Mynte
1 drys
Rucola salat
30 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
- Energi 1018 kcal
- Fedt 40 g
- Kulhydrater 111 g
- Protein 54 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tip fra kokken:
Dejen bør opbevares ved 2 gr. for at undgå at hævningen starter. Læg den på køleelementet i køleskabet.
- Tag pizzadejen ud af køleskabet ½ time før hvis der er tid. Tænd ovnen på 220 grader over-under varme. Drys lidt mel på køkkenbordet og rul dejen tyndt ud til en pizza. Læg den på bagepapir på en bageplade.
- Brun kødet i 1 tsk olie på en pande, krydr med ⅓ presset hvidløg og 1 tsk spidskommen. Smag til med salt og peber.
- Skyl tomaterne og hak dem groft. Fordel kød og tomater på pizzadejen. Fordel 75 g ost og 1 spsk pinjekerner over pizzaen.
- Bag pizzaen i ovnen i ca. 12 min. Hold øje med den.
- Skyl mynte og rucola. Hak mynteblade groft og drys dem og rucola over pizzaen lige inden servering.