Himmel und Erde... på dansk - Oksecuvette med rodfrugtmos og stegte æbler
40
5 dages holdbarhed

Himmel und Erde... på dansk - Oksecuvette med rodfrugtmos og stegte æbler

Den bedste oksecuvette vi nogensinde har prøvet! Serveret med stegte, glaserede æbler og en mos af lidt kartofler og masser af rodfrugter.

Ingredienser

Allergener
  • Selleri,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Oksecuvette
450 g
Knoldselleri (Selleri)
¼ stk
Pastinak
200 stk
Gulerod
200 g
Bagekartoffel
1 stk
Æble
2 stk
Æbleeddike (Svovldioxid)
2½ spsk
Honning
⅔ spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 934 kcal
  • Fedt 43 g
  • Kulhydrater 72 g
  • Protein 64 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 210 grader. Rids fedtlaget på cuvetten. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber.
  2. Læg kødet på en varm pande, først med fedtsiden nedad og brun på begge sider. Sæt et stegetermometer i stegen, så spidsen sidder midt kødet. Steg cuvetten i ovnen til centrumtemperaturen er 58°-60° (25-35 min).
  3. Skyl og skræl rodfrugterne. Skær i stykker på ca. 3x3 cm. Kom dem hele op i en gryde, hæld vand på til det dækker, og kog til det er kogt HELT ud. Det tager ca. 12-15 min.
  4. Skær æblerne i både, ca 8 pr æble. Fjern kernehusene.
  5. Varm en pande ved god varme og steg æblebådene i 4 min. Tilsæt eddike og honning, kog ved god varme til det bliver til sirup omkring æblerne.
  6. Når alle rodfrugterne er kogt helt ud, hældes vandet fra. Pisk med piskeris, til det er en grov mos. Smag til med salt og peber. (Hvis du er til luksusudgaven, kan du også komme lidt smør i mosen.)
  7. Server som på billedet.