Grillet pestolaks med grønt og urtedip
35-45
5 dages holdbarhed

Grillet pestolaks med grønt og urtedip

Den klassiske laks med pesto får selskab af kartofler, asparges og spidskål og serveres med en nem dip med friske krydderurter.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Citron
½ stk
Laksefilet u. skind (har været frosset) (Fisk)
2 stk
Grøn pesto (Mælk, Laktose)
2 spsk
Spidskål
⅓ stk
Asparges
100 g
Dild, frisk
½ pakke
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
1 dl
Urte kryddermix
½ pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 693 kcal
  • Fedt 42 g
  • Kulhydrater 42 g
  • Protein 37 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Opbevar fisk ved 2°C. For den bedste smagsoplevelse anbefaler vi, at retten spises som en af de første.

  1. Tænd grillen, hvis du ønsker at tilberede retten på grill ellers tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
  2. Bagte kartofler: Halvér og bland med lidt olie, salt og peber. Grill: Læg dem i en alubakke eller lav en pakke af dobbelt stanniol pr. person. Sæt dem på indirekte varme under låg og grill 25-30 min. Hold øje med dem, da temperaturen kan variere meget. Ovn: Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 20-25 min.
  3. Pestolaks: Del citron i halve. Smør laksen med pesto og krydr med salt og peber. Grill: Steg citron på skærefladen til den har fået god farve. Grill laksen på direkte varme ca. 10 min. Pande: Varm lidt olie op til høj varme på en (grill)pande. Steg citron, som på grill. Brun laksen af, skru ned til medium varme og steg færdig ca. 10 min. Stik forsigtigt i midten af laksen med en kniv og tjek om den er gennemstegt.
  4. Spidskål: Fjern de yderste blade fra spidskålen og del den i stykker på langs. Pensl med olie, drys med lidt groft salt. Grill: på direkte varme ca. 5 min. på hver af de 3 sider. Pande: Steg på høj varme ved sammre metode som ved grill. 
  5. Asparges: Skyl asparges, pensl med lidt olie og krydr dem med salt og peber. Grill: Kom dem på direkte varme sammen med kålen de sidste 3 min. Pande: Steg ved høj varme ca. 5 min.
  6. Urtedip: Skyl dild og hak/klip fint. Rør det med creme fraiche og urtemix.
  7. Servér pestolaks med kartofler, grøntsager og dip. Pres saft af den stegte citron over fisk og grøntsager.