Leg med maden – den ultimative guide til sjove og inspirerende måltider

Leg med maden – den ultimative guide til sjove og inspirerende måltider

Dinosaurburger, pizzatrolde eller regnbuebowl? Opdag, hvordan du nemt og hurtigt kan trylle almindelige måltider om til sjove børneretter, der skaber madglæde og god stemning blandt familiens mindste medlemmer.

Frit valg mellem 60 retter

5 tips til gode børneretter

Hvordan laver man nemt og hurtigt måltider til børn, der vækker oprigtig begejstring og madglæde? Med disse 5 tips er du godt på vej!

  1. Prioritér variation. Selv børnenes favoritretter kan gå hen og blive kedelige, hvis de serveres for ofte. Sørg for at sammensætte en varieret ugemenu, der sikrer, at I får prøvet en masse forskelligt.
  2. Prøv nye ingredienser. Kræsne børn er ofte skeptiske over for at prøve nye ting. Ved at bruge nye ingredienser i maden i ny og næ øger du faktisk chancen for, at dit barn bliver villig til at afprøve nye børneretter, og ergo opdage nye favoritter.
  3. Tag børnene med i køkkenet. Udnyt gerne tiden i køkkenet til sammen at undersøge nye ingredienser eller madlavningsmetoder – hvilket barn ville ikke synes det var fascinerende at se dej hæve og blive til luftigt brød?
  4. Arranger ingredienserne på fantasifulde måder. Det handler nemlig både om smag og præsentation. Hurtig børnevenlig mad behøver ikke betyde kedelige rutiner; tværtimod!
  5. Vær åben for børnenes input. De elsker, når de føler sig hørt. Hvem ved? Måske kan de byde ind med nogle sjove og fantasifulde forslag, der kan give lidt afveksling fra de sædvanlige retter.

Kreative opskrifter til børnevenlige måltider

At skabe sjove og kreative måltider kan gøre en verden til forskel for børns madglæde. Her er nogle sjove eksempler på nemme børneretter, designet til at vække børnenes nysgerrighed og skabe sjove minder omkring spisebordet.

Dinosaurburger

Forvandl den klassiske cheeseburger til en dinosaurburger med skarpe ostetænder og nachostakker på ryggen. Grøntsagerne kan I lege er skoven, som er hjemsted til den frygtede burgerdinosaur.

Nemme børneretter: din guide til sjove måltider

Edderkoppesuppe

Giv din klassiske tomatsuppe en sjov twist ved lave edderkoppespind med creme fraiche. Det gør du ved at lave tre tynde cirkler af creme fraiche, som du forbinder med et spyd. Så har du pludselig sammensat en skræmmende edderkoppesuppe.

Nemme børneretter: din guide til sjove måltider

Pizzatrolde

Pizza toppings er oplagt at bruge til at lave sjove figurer og ansigter. Du kan for eksempel lave hår ud af gulerødder, øjne ud af tomat og olien, ører ud af peberfrugt i skiver og en mund ud af skinkeskiver skåret i halve.

Nemme børneretter: din guide til sjove måltider

Regnbuebowl

I stedet for at blande alle ingredienserne i dine rice bowls kan du arrangere dem, så de ligner en regnbue af farver. Det skaber blikfang og giver retten et sjovere udseende.

Regnbuebowl

Nemme børneretter, der vækker glæde

I en travl og hektisk hverdag kan det virke noget så uoverskueligt at skulle stå i køkkenet midt i ulvetimen og lave inspirerende måltider til de små. Dog behøver madlavning til børn ikke være en specielt tidskrævende eller frustrerende opgave.

Hos RetNemt Måltidskasser har vi udviklet et koncept, der giver dig og familien alle de nødvendige redskaber for at skabe sjove og inspirerende måltider, uden stress fra dagligdagens planlægning og indkøbsture. På ugens menu finder du hver uge et spændende udvalg af lækre og nemme børneretter, så I kan prøve en masse forskelligt hver uge og opdage nye favoritter.