Nemme børneretter: din guide til sjove måltider

Nemme børneretter: din guide til sjove og inspirerende måltider

Opdag, hvordan du nemt kan lave lækre og børnevenlige retter, der skaber madglæde omkring spisebordet. Få inspiration til sjove og inspirerende måltider, der passer til hele familien.

Nem guide til sjove familiemåltider

Hvordan laver man nemt og hurtigt måltider til børn, der vækker oprigtig begejstring og madglæde? Med vores guide til nemme børneretter kan du på ingen tid trylle sjove og inspirerende måltider frem på bordet, som de mindste familiemedlemmer vil elske. Lad os vise dig hvordan!

  • Husk altid at prioritere variation. Selv børnenes favoritretter kan gå hen og blive kedelige, hvis de serveres for ofte. Sørg for at sammensætte en varieret ugemenu, der sikrer, at I får prøvet en masse forskelligt.
  • Tilsæt nye ingredienser i maden. Mindre børn har det ofte med at være kræsne, hvilket nogle gange kan gøre det svært at prøve nye ting. Men ved at bruge nye ingredienser i ny og næ øger du faktisk chancen for, at dit barn bliver villig til at afprøve nye børneretter.
  • Tag børnene med i køkkenet og lær børnene om madlavning på en sjov og underholdende måde. Brug køkkentiden som læringstid ved sammen at undersøge nye ingredienser eller madlavningsmetoder – hvilket barn ville ikke synes det var fascinerende at se dej hæve eller opleve kemien bag en emulsion?
  • Arranger ingredienserne på fantasifulde måder, så måltiderne får mere karakter. Det handler nemlig både om smag og præsentation. Hurtig børnevenlig mad behøver ikke betyde kedelige rutiner; tværtimod!
  • Vær åben over for dine børns input. De elsker, når de føler sig hørt. Hvem ved? Måske kan de byde ind med nogle sjove og fantasifulde forslag, der kan give lidt afveksling fra de sædvanlige retter.
Nemme børneretter: din guide til sjove måltider
Forvandl den klassiske cheeseburger til en dinosaurburger med skarpe ostetænder og nachostakker på ryggen. Grøntsagerne kan I lege er skoven, som er hjemsted til den frygtede burgerdinosaur.
Nemme børneretter: din guide til sjove måltider
Giv din klassiske tomatsuppe en sjov twist ved lave edderkoppespind med creme fraiche. Det gør du ved at lave tre tynde cirkler af creme fraiche, som du forbinder med et spyd. Så har du pludselig sammensat en skræmmende edderkoppesuppe.
Nemme børneretter: din guide til sjove måltider
Pizza toppings er oplagt at bruge til at lave sjove figurer og ansigter. Du kan for eksempel lave hår ud af gulerødder, øjne ud af tomat og olien, ører ud af peberfrugt i skiver og en mund ud af skinkeskiver skåret i halve.
Nemme børneretter: din guide til sjove måltider
I stedet for at blande alle ingredienserne i dine rice bowls kan du arrangere dem, så de ligner en regnbue af farver. Det skaber blikfang og giver retten et sjovere udseende.

Nemme børneretter, der vækker glæde

I en travl og hektisk hverdag kan det virke noget så uoverskueligt at skulle stå i køkkenet midt i ulvetimen og lave inspirerende måltider til de små. Dog behøver madlavning til børn ikke være en specielt tidskrævende eller frustrerende opgave. Hos RetNemt Måltidskasser har vi udviklet et koncept, der giver dig og familien alle de nødvendige redskaber for at skabe sjove og inspirerende måltider, uden stress fra dagligdagens planlægning og indkøbsture. På ugens menu finder du hver uge et spændende udvalg af lækre og nemme børneretter, så I kan prøve en masse forskelligt hver uge og opdage nye favoritter.

Se denne uges børnevenlige retter