Stegt kyllingebryst med sweet potato-risotto
30-40
5 dages holdbarhed

Stegt kyllingebryst med sweet potato-risotto

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • soja,
  • mælk,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber
  • Smør

Det skal du bruge

Sød kartoffel
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Hvidløg
1 fed
Hvidvin (Svovldioxid)
½ dl
Risottoris
150 g
Grøntsagsbouillon
½ pose
Kyllingebryst
280 g
Snittet grønkål
50 g
Sojasauce (Gluten, Soja, Hvede)
1 spsk
Tanelli ost (Mælk, Laktose)
2 pakke
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 672 kcal
  • Fedt 20 g
  • Kulhydrater 74 g
  • Protein 49 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 210°C (Varmluft).
  2. Risotto: Skræl sød kartoffel og skær i 1x1 cm tern. Pil og hak løg og hvidløg. Varm lidt olie op i en gryde og steg det hele ved middel varme ca. 1 min. til løgene er blanke. Tilsæt hvidvin og kog ind til det halve. Tilføj ris, bouillon og 5 dl vand. Kog i 15-18 min. til risene er tilpas møre.
  3. Stegt kylling: Kom lidt olie på en pande og brun kyllingen af på begge sider ved høj varme. Krydr med salt og peber. Læg kyllingen i ovnen 10-12 min. Vask ikke panden, den skal bruges igen. Lad kyllingen trække 4-5 min. før den skæres i skiver.
  4. Sprød grønkål: Kom grønkålen i en skål og vend den med olie og lidt salt. Kom kålen i ovnen sammen med kyllingen, når der er 4-5 min. tilbage og bag til kålen er sprød.
  5. Sojasmør: Varm panden op igen. Kom ½ dl vand på og pisk 1 spsk smør og soja i.
  6. Risotto montering: Riv osten fint på et rivejern. Vend ost i risottoen lige inden servering.
  7. Anret: Servér kyllingen på risottoen og kom sojasmør over. Drys med sprød grønkål.