Flirtende frikadeller med naanbrød og frisk grønt
30-40
3 dages holdbarhed

Flirtende frikadeller med naanbrød og frisk grønt

Spændende og anderledes frikadeller, der flirter med smagsløgene med krydderier inspireret af Mellemøsten. Serveres med friske grøntsager (tomat, agurk, peberfrugt) og lune naanbrød.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Couscous (Gluten, Hvede)
45 g
Løg
½+½ stk
Hvidløg
1½ fed
Kruspersille
1 pakke
Hakket gris & kalv
300 g
Pasteuriseret æg (Æg)
1 bæger
Garam masala
1 tsk
Salatost i kryddermarinade (Mælk, Laktose)
25 g
Naanbrød (Gluten, Mælk, Hvede, Laktose)
2 stk
Skoleagurk
1 stk
Tomat
2 stk
Gul peber
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 790 kcal
  • Fedt 25 g
  • Kulhydrater 91 g
  • Protein 50 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Hvis du har tid kan du lave farsen på forhånd og lade den hvile i køleskabet op til 1 time.

  1. Couscous: Kom couscous i ¾ dl kogende vand og lad det stå ca. 5 min.
  2. Flirtende frikadeller: Riv halvdelen af løget fint og pres hvidløg. Skyl og hak persillen. Rør kødet med salt, peber, revet løg, æg, garam masala og halvdelen af hvidløget. Vend hakket persille, smuldret salatost (gem marinaden) og couscous i farsen. Form 6 små frikadeller til hver. Varm olie på en pande ved god varme. Brun frikadellerne på alle sider, skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 6 min.
  3. Naan: Varm naanbrød på brødristeren.
  4. Frisk grønt: Skyl imens grøntsagerne. Flæk agurk på langs, fjern kernerne med en teske og skær i skiver. Rens peberfrugt og skær i tern. Skær tomater i tern og hak resten af løget. Bland det hele med hvidløg og dryp marinade fra osten over. Bland evt. resten af osten i. Smag til med salt og peber.
  5. Servér frikadellerne med naanbrød og grønt.