Indisk kylling i tomat-auberginesauce med perlespelt
35-45
Mad til 2 dage
4 dages holdbarhed

Indisk kylling i tomat-auberginesauce med perlespelt

Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af denne lækre ret inspireret af det indiske køkken med kyllingeoverlår i krydret og fyldig tomat-auberginesauce serveret med perlespelt. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • mælk,
  • nødder,
  • selleri,
  • spelt hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Løg
2 stk
Solo hvidløg
1 stk
Aubergine
1 stk
Ingefær
45 g
Hønsebouillon (Æg, Selleri)
1 pose
Kyllingeoverlår
900 g
Garam masala
1 spsk
Karry
2 tsk
Cherrytomater
1½ dåse
Perlespelt (Gluten, Spelt hvede)
4 dl
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
1¾ dl
Lime
¾ stk
Koriander
1 drys
Saltede cashewnødder (Nødder)
4 spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 824 kcal
  • Fedt 28 g
  • Kulhydrater 81 g
  • Protein 63 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Pil løg og hvidløg, halvér og skær i tynde skiver. Skær aubergine i tern. Skræl og riv ingefær. Opløs bouillon i 4 dl kogende vand.
  2. Varm lidt olie til god varme i en rummelig stegegryde og brun kyllingestykkerne af. Krydr med salt og peber og læg stykkerne til side på en tallerken.
  3. Skru ned, tilsæt løg og hvidløg og steg til det bliver klart. Tilsæt aubergine, ingefær, garam masala og karry og steg 4 min. Kom kyllingen tilbage i gryden og tilsæt cherrytomater og bouillon. Lad retten simre i ca. 30 min. til kyllingen er mør TIP: Når kødet slipper benene er de møre.
  4. Skyl imens perlespelten grundigt i koldt vand, kom i en sigte og dryp af. Kom perlespelten i en gryde med 8 dl vand og lidt salt. Kog spelten i 12 min. under låg, sluk og lad det trække under låg til det skal bruges. Hæld evt. overskydende vand fra.
  5. Kom til sidst creme fraiche i saucen og smag til med salt og limesaft. Drys med koriander og servér retten med perlespelt og cashewnødder.
  6. DAG 2: Varm resten af kyllingegryden ved medium varme ca. 15 min. Hæld kogende vand over resten af perlespelten og lad trække. Hæld vandet fra i en sigte lige inden servering. TIP: Du kan også blande perlespelt i saucen og varme det sammen.