Grillede koteletter med sommerlig spidskålssalat
30-40
Glutenfri
2 dages holdbarhed

Grillede koteletter med sommerlig spidskålssalat

Koteletter, perfekte på grillen, og en fyldig salat med smag fra både hyldeblomst, jordbær og hvidvinseddike bliver hurtigt til et let og sundt aftensmåltid med sommerlige toner.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • nødder,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Koteletter
300 g
Grøn pesto (Mælk, Nødder, Laktose)
1 spsk
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
1 dl
Snittet spidskål
125 g
Frisk mozzarella (Mælk, Laktose)
½ stk
Jordbær
100 g
Hyldeblomstsaft
1½ spsk
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
½ spsk
Basilikum
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 842 kcal
  • Fedt 56 g
  • Kulhydrater 42 g
  • Protein 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd grillen, hvis du ønsker at tilberede retten på grill.
  2. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20 min. til de slipper, når man stikker i dem.
  3. Koteletter: Pensl kødet med lidt olie og krydr med salt og peber. Brun koteletterne 1 min. på hver side ved høj/direkte varme. Steg videre på middel/indirekte varme 6-7 min. på hver side. De må gerne være let rosa indeni.
  4. Pestodip: Bland pesto og creme fraiche og smag til med salt og peber. Stil på køl til servering.
  5. Spidskålssalat: Kom spidskålen i en rummelig skål. Hæld vandet fra mozzarellaen og skær den i tern. Vask jordbær, tag stilken af og skær i kvarte. Gem evt. et par stykker til pynt. Bland mozzarella og jordbær i skålen med spidskål.
  6. Dressing: Pisk hyldeblomstsaft, vineddike, 2 spsk olie og lidt salt og peber sammen. Fordel den over salaten og vend det rundt. Fordel blade af basilikum øverst, kværn godt med sort peber over og slut af med et drys salt.
  7. Servér koteletterne med spidskålssalat, kartofler og frisk pestodip.