Svinemørbrad med mediterranean kartofler
25-35
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Svinemørbrad med mediterranean kartofler

Kartoflerne med oliven, salatost og soltørrede tomater er inspireret af middelhavslandenes skønne køkkener, hertil en svinemørbrad rullet i krydderurter på sennepsbund. Enkelt og smagfuldt med en fornemmelse af sydens sol.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • sennep,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Svinemørbrad
300 g
Herbes de Provence
2 spsk
Sennep (Sennep, Svovldioxid)
2 spsk
Salatost i kryddermarinade (Mælk, Laktose)
50 g
Soltørrede tomater
40 g
Bredbladet persille
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 566 kcal
  • Fedt 28 g
  • Kulhydrater 37 g
  • Protein 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft). Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15 min.
  2. Afpuds mørbraden og dup den tør med køkkenrulle. Varm olie på en pande ved kraftig varme. Brun hurtigt kødet på alle sider 2 min. i alt.
  3. Krydret mørbrad: Bland Provence krydderi med ½ tsk salt og ¼ tsk peber på en tallerken. Smør kødet med sennep og rul det i krydderiblandingen, så det fordeles over hele mørbraden. Læg kødet i et smurt ildfast fad og sæt det i ovnen i ca. 20 min. TIP: Ved en centrumtemperatur på 65° er kødet let rosa og ved 70° gennemstegt.
  4. Mediterranean kartofler: Rist de kogte kartofler på en pande i lidt olie fra salatosten. Drys med salt og peber. Bland imens soltørrede tomater med salatosten i en skål. Bland kartoflerne i, når de er færdige. Skyl og tør persillen og pluk den over kartoflerne.
  5. Skær mørbraden i skiver og servér med mediterranean kartofler.