Bagt kylling og fennikel
30-40
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Bagt kylling og fennikel

Samt æbler og rosmarin. Serveret med Grana kartofler.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • mælk,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie

Det skal du bruge

Fennikel
½ stk
Skalotteløg
½ stk
Æble
1 stk
Fennikelfrø
½ tsk
Citron
½ stk
Hvidvin (Svovldioxid)
⅓ dl
Rosmarin, frisk
1 pakke
Kyllingelårsteak
350 g
Kartofler
400 g
Grana Padano (Æg, Mælk, Laktose)
35 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 627 kcal
  • Fedt 30 g
  • Kulhydrater 46 g
  • Protein 44 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 210°C (Varmluft).
  2. Grøntsager: Skær top og bund af fennikel og skær den i tynde både. Pil løget og skær det i skiver. Skær æble i både uden kernehus. Hak fennikelfrø let med kniven. Riv citron fint og pres saften. Kom det hele op i et ovnfast fad og bland det med ½ spsk olivenolie, hvidvin, lidt salt og peber.
  3. Kylling: Pluk rosmarin og hak det fint. Drys kyllingen med salt, peber og rosmarin og læg dem med skindet opad oven på grønsagerne. Bag det i ovnen ca. 25 min.
  4. Grana kartofler: Del kartoflerne i halve. Riv osten groft og drys ud på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber og læg kartoflerne med skærefladen ned mod osten. Fordel ½ spsk olivenolie over dem. Bag i ovnen sammen med resten ca. 20-25 min. Vend lidt rundt i dem de sidste 5 min.
  5. Servér kyllingen med grøntsager og kartofler og kom stegeskyen over.