Grøn perlespeltotto med sprød kålsalat
30-40
Vegetar
4 dages holdbarhed

Grøn perlespeltotto med sprød kålsalat

En dejlig vegetar ret med perlespelt lavet a la risotto med både friskost og Grana Padano. Dertil en lækker sprød kålsalat og braiseret fennikel. Perfekt også til en kødfri dag!

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • mælk,
  • selleri,
  • spelt hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Grøntsagsbouillon (Selleri)
2 pose
Løg
1 stk
Solo hvidløg
¾ stk
Perlespelt (Gluten, Spelt hvede)
170 g
Fennikel
1 stk
Citron
½ stk
Kålmix
100 g
Babyspinat
75 g
Grana Padano (Æg, Mælk, Laktose)
35 g
Friskost (Mælk, Laktose)
75 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 690 kcal
  • Fedt 30 g
  • Kulhydrater 77 g
  • Protein 28 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
  2. Opløs bouillon i 8 dl kogende vand.
  3. Pil og hak løg og hvidløg og sautér det i olie i en tykbundet gryde ca. 1 min. til det er klart uden at have taget farve. Tilsæt perlespelt, rør rundt og tilfør 3 dl bouillon. Lad det småsimre under omrøring uden låg.
  4. Del fennikel i 4 stykker og brun dem af på en pande. Læg dem i et lille fad og hæld 1 dl bouillon ved. Braisér dem i ovnen indtil servering.
  5. Spæd løbende perlespelten op med 3 dl bouillon mere og lad den simre i alt i ca. 20-25 min. Tjek den efter 20 min. Den skal stadig have bid og være ret tyk.
  6. Riv citronskal og pres saften. Vend kålen med 1 spsk olie og halvdelen af citronsaften samt et drys groft salt.
  7. Skyl spinaten grundigt og blend den med en stavblender eller i en minihakker med 1 dl bouillon til en ensartet grøn masse.
  8. Riv Grana'en og rør i perlespelten sammen med friskost, citronskal og -saft. Krydr med peber efter smag.
  9. Tag perlespeltottoen af varmen og rør spinatmassen i lidt ad gangen, pas på ottoen ikke bliver for tynd. Sørg for at den ikke kommer i kog igen, da den så mister sin farve.
  10. Servér perlespeltotto med den braiserede fennikel og sprød kålsalat.