25-35
Glutenfri
4 dages holdbarhed
Skindstegt kyllingelår-steak med sommersalat og kartofler
Super sprødt udbenet kyllingelår med hvidløg og lysbalsamico serveres med frisk sommersalat med bladselleri, radiser, agurk, mandler, mynte og salatost.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- mælk,
- selleri,
- svovldioxid
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer
- Olivenolie
- Salt
- Peber
- Smør
- Olie
Det skal du bruge
Kartofler
400 g
Kyllingelårsteak
2 stk
Solo hvidløg
½ stk
Lys balsamico (Svovldioxid)
2 spsk
Salte mandler
15 g
Agurk
½ stk
Radiser
50 g
Bladselleri (Selleri)
1 stilk
Mynte
1 drys
Rødvinseddike (Svovldioxid)
1 spsk
Salatost i kryddermarinade (Mælk, Laktose)
50 g
Sumak
½ tsk
Purløg
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
- Energi 699 kcal
- Fedt 41 g
- Kulhydrater 38 g
- Protein 43 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tip fra kokken:
Salaten kan med fordel laves i forvejen.
- Kartofler: Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20 min. til de slipper, når man stikker i dem.
- Kylling: Læg kyllingelårene med skindet nedad på en kold stegepande med lidt olie. Tænd på høj varme og steg i ca. 8 min. til skindet er sprødt. Kom presset hvidløg ved, vend kyllingen og steg videre ca. 5 min. på den anden side. Krydr med salt og peber, tilsæt balsamico og kog ned til det halve.
- Sommersalat: Hak mandlerne groft. Skræl agurk, del den på på langs og fjern kernerne med en ske. Skær delene i rustikke stykker. Skyl radiser og bladselleri og skær top og bund af. Skær radiser i skiver og selleri i tern. Pluk mynte og hak fint. Bland det hele sammen i en skål. Kom rødvinseddike og 1 spsk olivenolie (eller marinade fra osten) i og smag til med salt og peber. Smuldr salatost hen over salaten og drys med lidt sumak.
- Hak purløg fint. Hæld vandet fra kartoflerne og kom purløg, ½ spsk smør, salt og peber på.
- Anret kyllingen på tallerknerne, kom det indkogte balsamico over og servér med salat og kartofler.