Vegetarisk moussaka med linser og tomatsalat
40-50
Vegetar
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Vegetarisk moussaka med linser og tomatsalat

En vegetarisk version af den græske klassiker, med auberginer, tomater, kartofler og ost.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie

Det skal du bruge

Aubergine
1 stk
Bagekartoffel
1 stk
Løg
½ stk
Solo hvidløg
¼ stk
Herbes de Provence
1 tsk
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ pose
Hakkede tomater
1 dåse
Kanelstang
½ stk
Røde linser
60 g
Mornaysauce (Mælk, Laktose)
2½ dl
Revet ost (Mælk, Laktose)
100 g
Cherrytomater
125 g
Salatmix Napolitana
50 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 655 kcal
  • Fedt 23 g
  • Kulhydrater 76 g
  • Protein 36 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 175°C. (Varmluft)
  2. Aubergine: Fjern top og bund af aubergine og skær i 1 cm tykke skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber. Bag dem i ca. 20 min.
  3. Kartofler: Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver. Kog skiverne i en smule vand ca. 10 min.
  4. Tomatsauce: Pil og hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde op med lidt olie og steg løg og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt herb de provence, bouillon, hakket tomat, kanel, linser og 1 dl vand. Kog det hele under låg i ca. 15 min. Smag til med salt og peber.
  5. Moussaka: Fordel aubergine i bunden af et ildfast fad og fordel saucen over. Læg kartoflerne i lag ovenpå og hæld mornaysauce på. Drys til slut med revet ost og bag moussaka i ovnen i ca. 15 min. til osten har fået lidt farve.
  6. Tomatsalat: Del tomaterne i halve og bland dem i salaten. Kom lidt olivenolie og salt på og servér til moussaka'en.