Meatball Mediterranean
40-50
Mad til 2 dage
4 dages holdbarhed

Meatball Mediterranean

Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af små krydrede kødboller inspireret af middelhavsområdet, de ovnsteges i tomat-ajvar sauce (ajvar er peberfrugtsauce) og serveres med pasta og frisk rucola. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Hakket oksekød
600 g
Græsk krydderiblanding
2 spsk
Rasp (Gluten, Hvede)
1 dl
Solo hvidløg
1 stk
Pasteuriseret æg (Æg)
1 bæger
Ajvar
300 g
Hakkede tomater
1 dåse
Frisk mozzarella (Mælk, Laktose)
2 stk
Pasta (Gluten, Hvede)
400 g
Rucola salat
100 g
Basilikum
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 884 kcal
  • Fedt 29 g
  • Kulhydrater 97 g
  • Protein 60 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
  2. Ælt kødet med græsk krydderi, rasp, presset hvidløg og æg. Tilsæt salt og peber. TIP: Ælt i røremaskine eller med hænderne, vask dem grundigt eller brug engangshandsker.
  3. Lav 8-10 kødboller pr. person med en spiseske dyppet i koldt vand og form dem med hånden. Fordel kødbollerne i to smurte ovnfaste fade.
  4. Fordel ajvar og hakkede tomater over kødbollerne, spæd evt. til med en smule vand, hvis du synes sovsen er for tyk. Krydr med salt og peber. Skær mozzarella i skiver og fordel på saucen.
  5. Bag i ovnen ca. 30 min. til kødbollerne er gennemstegte. Sæt imens rigeligt vand med ½ tsk salt over i en gryde og kog halvdelen af pastaen 9-10 min.
  6. Skyl rucola og basilikum. Nip basilikum over det ene fad og servér med pasta og halvdelen af rucolaen. Sæt det andet fad på køl til dag 2, når det er kølet af.
  7. DAG 2: Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Tilsæt ½ dl vand til sovsen, sæt fadet i ovnen og varm det godt igennem ca. 20 min. Bring en gryde med rigeligt vand i kog og kog resten af pastaen 9-10 min. Servér kødboller med friskkogt pasta og rucola og evt. basilikum.