Lune tortillas med kødfyld
30-40
Mad til 2 dage
3 dages holdbarhed

Lune tortillas med kødfyld

Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af lune tortillas serveret med en kødsovs med masser af smag og farverige og sunde grøntsager. Et hit for børn i alle aldre. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Gulerod
4 stk
Løg
1 stk
Hakket gris & kalv
600 g
Solo hvidløg
½ stk
Spidskommen
1 tsk
Tomatpuré
1½ dl
Tortilla-wrap (Gluten, Hvede)
8 stk
Rød peber
1 stk
Hjertesalat
1½ stk
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
2½ dl
Revet cheddar (Mælk, Laktose)
200 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 941 kcal
  • Fedt 46 g
  • Kulhydrater 72 g
  • Protein 58 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Skræl gulerødder og skær halvdelen i små tern 1x1 cm. Pil og hak løg fint.
  2. Varm 1 spsk olie op i en gryde. Svits gulerodstern, løg og kød i gryden til kødet skifter farve.
  3. Pres hvidløg og kom det i gryden sammen med spidskommen og tomatpuré (GEM 1 tsk til dip på dag 2). Kog i 10-12 min. uden låg til det er ret tyktflydende, tilsæt evt. lidt vand. Smag til med salt og peber.
  4. Tænd ovnen og varm op til 175°C (Varmluft). Pak halvdelen af tortillas i stanniol og varm i ovnen ca. 10 min. TIP: Du kan i stedet varme i microovn (uden stanniol) ca. 20 sek. pr. stk. gerne flere ad gangen.
  5. Skær resten af gulerødderne i stave 1x5 cm. Skyl peberfrugt, fjern kerner og skær i strimler. Skyl salat og skær eller riv i mindre stykker.
  6. Fyld tortillas med kødfyld, grøntsager, creme frisk og revet ost (husk gem resten til dag 2). TIP: Stil ingredienserne på bordet hver for sig, så hver fylder sin egen tortilla.
  7. DAG 2: Tænd ovnen på 200° varmluft. Fordel kødfyld på tortillas, rul sammen og læg i et ovnfast fad. Drys med revet ost og varm i ovnen 10-15 min. til det er gennemvarmt og får farve. Smag creme frisk til med tomatpuré, salt og peber og servér sammen med resten af grøntsagerne og salat.