Blomkålssuppe med chorizo, porre og ristet boghvede
35-45
Mad til 2 dage
4 dages holdbarhed

Blomkålssuppe med chorizo, porre og ristet boghvede

Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion skøn, cremet blomkålssuppe med sprød topping af stegt porre, ristet chorizo og hel boghvede. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og ret billigt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • selleri,
  • havre,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Løg
2 stk
Blomkål
1 stykke
Bagekartoffel
2 stk
Grøntsagsbouillon (Selleri)
2 pose
Letmælk (Mælk, Laktose)
5 dl
Porre
2 stk
Chorizo-pølse (Laktose)
140 g
Boghvede
50 g
Brød (Havre, Hvede)
2 stk
Foccacia brød (Gluten, Hvede)
1 stk
Citron
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 859 kcal
  • Fedt 30 g
  • Kulhydrater 109 g
  • Protein 37 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Pil og hak løg. Skyl blomkål og skær i mindre buketter. Skræl kartofler og skær i små tern. Opvarm lidt olie i en gryde og steg løg, blomkål og kartofler i 2-3 min. uden det tager farve.
  2. Opløs bouillon i 1 ltr kogende vand og hæld bouillon og mælk i gryden. Kog grøntsagerne ca. 15 min. til blomkålen er mør.
  3. Rens imens porrer og skær dem i tynde skiver. Opvarm 2 spsk olie på en varm pande og rist porreskiverne i 5 min. til de er bløde og let sprøde. Krydr med salt og peber og tag porrerne af panden. Gem panden til chorizoen.
  4. Skær chorizo i tern og steg dem sprøde på panden ca. 3 min. Læg chorizoen på et stykke køkkenrulle og tør panden af.
  5. Opvarm panden med 1 tsk olie og rist boghvedekernerne 2 min. til de er sprøde og knasende. Krydr med lidt salt og læg dem på et stykke køkkenrulle. Lun brødet på en brødrister.
  6. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Smag til med citronsaft, salt og peber. Skær brødet i tykke skiver.
  7. Anret suppen i skåle og top med porre, chorizo og ristet boghvede. Servér med lunt brød.
  8. DAG 2: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Varm suppen i en gryde ca. 10 min. ved middelvarme og rør jævnligt. Fordel de 3 toppings i lidt stanniol og lun dem i ovnen sammen med brødet ca. 5 min. Servér i skåle med topping og brød.