Tournedos med fyldte portobelleosvampe
40
5 dages holdbarhed

Tournedos med fyldte portobelleosvampe

Osetournedos med portobello gratineret med parmasan, timiankartofler, guerødder, forårsløg og dejlig rødvinssauce

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie
  • Peber
  • Smør

Det skal du bruge

Portobello-svamp
2 stk
Skalotteløg
0.5 stk
Gulerod
250 g
Soltørrede tomater
30 g
Friskost (Mælk, Laktose)
40 g
Parmesan i flager (Mælk, Laktose)
30 g
Kartofler
400 g
Timian, frisk
1 drys
Rødvinssauce (Mælk, Svovldioxid, Laktose)
3 dl
Forårsløg
4 stk
Oksetournedos
2 stk
Balsamico glace (Svovldioxid)
1 spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 887 kcal
  • Fedt 46 g
  • Kulhydrater 65 g
  • Protein 54 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Portobello svampe: Børst eller skyl svampene let og tør dem. Skræl og riv guleroden. Fjern stokke og hak den til fyldet. Pil og hak løg fint. Steg dem i lidt olie uden de tager farve. Steg stokkene med i 3 - 4 minutter. Krydr med lidt salt. Vend revet gulerod og hakket soltørrede tomater i. Lad det køle af og vend det i flødeosten. Kom fyldet i de udhulede svampe og drys med parmesan. Sættes på køl til de skal i ovnen.
  2. En time før servering: Tag kødet ud af køleskabet, læg det på en tallerken og drys med groft salt. Dæk dem til og lad dem stå på køkkenbordet til de skal steges. Hæld saucen i en lille gryde.
  3. Timiankartofler: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Halver kartoflerne, fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med lidt olie, salt og peber. Fordel 4 stilke timian over kartoflerne. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.
  4. Sæt portobello svampene ind i ovnen sammen med kartoflerne de sidste 12 minutter.
  5. Varm saucen op og lad den småsimre mens du steger kødet.
  6. Varm en pande op ved høj varme og kom lidt olie på. Brun bøfferne af på begge sider. Sæt bøfferne i ovnen i ca. 5 min.  Tag dem ud og krydr med salt og peber. Lad dem hvile tildækket til servering. Tip: Kernetemperatur 53 - 55°C = rød, 56 - 58°C = medium, 60°C = gennemstegt.
  7. Varm panden op med lidt smør og steg de rengjorte gulerødder ca. 5-7 minutter. Vend dem undervejs. Steg forårsløg med de sidste 2 minutter. Tag forårsløg fra panden og vend gulerødderne med balsamico glace.
  8. Anretning: Du kan enten portionsanrette maden eller vælge at servere alt tilbehøret i skåle hverfor sig og anrette kødet på et lille fad. Portionsanretning: Læg kødet på tallerkenen, lægen portion stegte kartofler, lidt gulerødder og forårsløg samt en portobello svamp påtallerkenen og garner med en skefuld sauce. Server resten af kartoflerne og evt.gulerødder og sauce til i små skåle.