Indisk keema karry med brune ris
35-45
5 dages holdbarhed

Indisk keema karry med brune ris

Velsmagende og krydret ret til den let stærke side inspireret af det indiske køkken. Hakket oksekød og grøntsager smagt til med dejlig, aromatisk karry og chili. Serveret med grove ris.

Ingredienser

Allergener

    Basisvarerne kan indeholde andre allergener

    Basisvarer

    • Olie
    • Salt
    • Peber

    Det skal du bruge

    Brune ris
    2 dl
    Karry
    4 tsk
    Rød peber
    1 stk
    Porre
    ½ stk
    Gulerod
    200 g
    Solo hvidløg
    ⅔ stk
    Hakket oksekød
    300 g
    Chilipulver
    ½ tsk
    Hakkede tomater
    400 g
    Ernæringsberegning (pr. portion)
    • Energi 734 kcal
    • Fedt 22 g
    • Kulhydrater 90 g
    • Protein 45 g
    Oplysninger om allergener

    Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

    Sådan gør du

    1. Kog 200 g ris under låg i 20 min i 3½ dl letsaltet vand tilsat 1 tsk karry. Sluk og lad stå på eftervarmen til resten af retten er klar.
    2. Skær peberfrugt i tern på 2 cm. Halvér porre på langs og skær den ene halvdel i skiver på 2 cm. Riv gulerødder groft. Pil og pres ⅔ solohvidløg.
    3. Varm 1 tsk olie i en tykbundet gryde. Svits peberfrugt, porre, gulerod og hvidløg ca. 2 min.
    4. Tilsæt kød, 1 spsk karry og ½ tsk chilipulver (TIP: Ønsker du ikke retten så stærk, så brug mindre chili og karry), og steg ved høj varme i 2-3 min til kødet har taget farve. Tilsæt tomater, og lad retten simre under låg i ca. 10 min. ved jævn varme. Smag til med salt og peber.
    5. Servér med det samme med ris til.