35-45
5 dages holdbarhed
Indisk keema karry med brune ris
Velsmagende og krydret ret til den let stærke side inspireret af det indiske køkken. Hakket oksekød og grøntsager smagt til med dejlig, aromatisk karry og chili. Serveret med grove ris.
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer
- Olie
- Salt
- Peber
Det skal du bruge
Brune ris
2 dl
Karry
4 tsk
Rød peber
1 stk
Porre
½ stk
Gulerod
200 g
Solo hvidløg
⅔ stk
Hakket oksekød
300 g
Chilipulver
½ tsk
Hakkede tomater
400 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
- Energi 734 kcal
- Fedt 22 g
- Kulhydrater 90 g
- Protein 45 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
- Kog 200 g ris under låg i 20 min i 3½ dl letsaltet vand tilsat 1 tsk karry. Sluk og lad stå på eftervarmen til resten af retten er klar.
- Skær peberfrugt i tern på 2 cm. Halvér porre på langs og skær den ene halvdel i skiver på 2 cm. Riv gulerødder groft. Pil og pres ⅔ solohvidløg.
- Varm 1 tsk olie i en tykbundet gryde. Svits peberfrugt, porre, gulerod og hvidløg ca. 2 min.
- Tilsæt kød, 1 spsk karry og ½ tsk chilipulver (TIP: Ønsker du ikke retten så stærk, så brug mindre chili og karry), og steg ved høj varme i 2-3 min til kødet har taget farve. Tilsæt tomater, og lad retten simre under låg i ca. 10 min. ved jævn varme. Smag til med salt og peber.
- Servér med det samme med ris til.