Oksesteak med svampe i sherrysauce og sprøde kartofler
40
4 dages holdbarhed

Oksesteak med svampe i sherrysauce og sprøde kartofler

En lækker, saftig bøf perfekt på grillen - serveret med blandede svampe i sherrysauce og super sprøde ovnkartofler (som naturligvis også kan tilberedes på grillen). Det er smovsemad med den rigtig gode sovs!

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • sennep,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Bagekartoffel
3 stk
Rosmarin
1½ tsk
Svampemix (champignon)
175 g
Svampemix (østershatte)
75 g
Hvidløg
1 fed
Skalotteløg
1 stk
Oksebouillon (Sennep)
½ terning
Sherry (Svovldioxid)
1 dl
Tomatpuré
1 spsk
Saucejævner (Mælk, Laktose)
1 spsk
Oksebøf, striploin steak
2 stk
Bredbladet persille
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 825 kcal
  • Fedt 29 g
  • Kulhydrater 96 g
  • Protein 45 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd grillen eller forvarm ovnen til 225 grader. Skær kartoflerne i 2x2 cm tern og læg dem i en foliebakke, vend med lidt olie og sæt dem på grillen på indirekte varme 20 min. Drys med salt, peber og ½ tsk rosmarin (husk at gemme resten af rosmarinen til saucen).
  2. TIP til ovn: Læg kartoflerne på bageplade med bagepapir og vend med olie, bag dem øverst i ovnen ca. 20 min. De skal være gyldne og sprøde. Følg herefter opskriften i pkt 1.
  3. Rens svampene (mens kartoflerne er i ovnen/grill) og skær dem i mindre stykker. Hak 1 fed hvidløg og skalotteløg fint.
  4. Kog vand og opløs ½ bouillonterning i 1 dl vand, tilsæt 1 dl sherry, 1 spsk tomatpuré og 1 spsk saucejævner, rør det godt sammen.
  5. Tør kødet godt af med køkkenrulle og pensl det på begge sider med olie. Grill bøfferne 2-4 min. på hver side på direkte varme. Eller steg dem på en pande ved høj varme. Drys med salt og peber undervejs.
  6. Læg bøfferne i et dybt fad og dæk med alu-folie. Hæld svampe, hvidløg, løg og 1 tsk rosmarin på panden og svits i 1 minut. Tilsæt den sammenrørte sauce. Bring den i kog og lad den koge i ca. 3 min. Juster smagen med salt og peber.
  7. Hæld saucen over kødet og drys med plukket persille og server med kartoflerne.