Bøf med sensommerbiks og blommerelish
40
4 dages holdbarhed

Bøf med sensommerbiks og blommerelish

En skøn repræsentant for det nordiske køkken er denne bøf af topkvalitets oksekød serveret med spændende og anderledes tilbehør i form af en svampe-kartoffel biks. Hertil kommer den sur-søde, krydrede blommerelish i skønne sensommerfarver. God til grillen!

Ingredienser

Allergener
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Sukker

Det skal du bruge

Blomme
2 stk
Rød balsamico (Svovldioxid)
1½ spsk
Skalotteløg
1½ stk
Laurbærblad
1 stk
Stjerneanis
1 stk
Kartofler
500 g
Champignon
250 g
Oksemedaljon
2 stk
Kruspersille
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 505 kcal
  • Fedt 10 g
  • Kulhydrater 62 g
  • Protein 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd grillen (kan også laves på komfuret). Skyl og halvér blommerne, Fjern stenene, læg dem med snitfladen nedad i en foliebakke eller grillegnet fad.
  2. Giv 1½ spsk balsamico, ½ dl rødvin, 25 g sukker, salt, ½ skalotteløg i skiver, 1 laurbærblad og 1 stjerneanis et opkog i en gryde. Gem gryden til senere.
  3. Hæld lage over blommerne og grill på indirekte varme ca. 15 min. til de er bløde. Tag dem af grillen.
  4. Skær kartoflerne i 2x2 cm tern, vend med lidt olie, salt og peber. Læg dem i en ny foliebakke eller 2 lag stanniol. Grill dem i ca. 25 min. samtidig med blommerne.
  5. Tag blommerne op af lagen og hæld resten af lagen tilbage i gryden og kog den ind til det halve. Hæld den over blommerne og sæt dem til side.
  6. Rengør svampe og skær i kvarte. Tilsæt dem til kartoflerne de sidste 7 min. Vend godt sammen.
  7. Dup bøfferne tørre med køkkenrulle, pensl med olie og krydr med salt og peber. Grill dem 4-5 min. på hver side på direkte varme.
  8. Hak 1 skalotteløg og persille og bland det sammen.
  9. Servér bøfferne med sensommerbiks og blommerelish og pynt med hakket persille/løg drys.