Karrykylling i ovn med grønne bønner og ris
25-35
Mad til 2 dage
5 dages holdbarhed

Karrykylling i ovn med grønne bønner og ris

Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af en klassisk ovnret med kylling og karrysovs med æbler og løg. Grønne bønner og ris er det nemme og enkle tilbehør. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Mel

Det skal du bruge

Løg
2 stk
Æble
2 stk
Karry
2 pose
Hønsebouillon
1 pose
Sødmælk (Mælk, Laktose)
2½ dl
Basmatiris
270 g
Kyllingelårsteak
700 g
Grønne bønner
2 pakke
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 660 kcal
  • Fedt 20 g
  • Kulhydrater 76 g
  • Protein 44 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
  2. Karrysauce: Pil og hak løg. Skyl æbler og skær i tern. Varm en pande op med lidt oile og svits løg sammen med karry. Tilsæt æbletern og 2 spsk mel og rør godt rundt. Tilsæt bouillon, mælk og 4 dl vand. Lad saucen koge op og smag til med salt og peber.
  3. Ris: Kog risene som anvist på posen.
  4. Karrykylling: Krydr kyllingen med salt og peber og læg dem i et ovnfast fad. Hæld saucen over kyllingen og sæt fadet i ovnen ca. 20 min.
  5. Grønne bønner: Skyl og nip imens bønnerne. Kog halvdelen i letsaltet vand i ca. 5 min. Gem resten på køl til dag 2. TIP: Du kan også koge alle bønner og blande halvdelen i saucen på dag 2.
  6. Servér kyllingen med ris og kogte bønner. Når I har spist dagens portion lægges resten i et passende ovnfast fad og sættes på køl.
  7. DAG 2: Tænd ovnen på 200°C. Tag fadet ud af køleskabet, gerne i god tid, tilsæt 1 dl vand og bland det rundt. Kom resten af risene i saucen og sæt fadet i ovnen ca. 15-18 min. til det er gennemvarmt. Kog resten af bønnerne som i step 5.