Kyllingebryst med persille, æblesauce og salat á la waldorf
25-35
5 dages holdbarhed

Kyllingebryst med persille, æblesauce og salat á la waldorf

De ovnstegte kyllingebryster med persillesmør smager rigtig dejligt sammen med æblesaucen og den friske salat med æbler, bladselleri og revet selleri.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Smør
  • Salt
  • Peber
  • Sukker

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Bredbladet persille
½ pakke
Kyllingebryst
2 stk
Hønsebouillon
½ pose
Æble
2 stk
Citron
½ stk
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
1 dl
Knoldselleri (Selleri)
½ stk
Bladselleri (Selleri)
1 stilk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 561 kcal
  • Fedt 18 g
  • Kulhydrater 58 g
  • Protein 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200°C. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20 min. til de slipper, når man stikker i dem.
  2. Persillefyldt kyllingebryst: Skyl og hak persille (gem lidt til drys) og rør med 1 spsk smør. Skær en lomme på langs i hvert kyllingebryst og fordel persillesmørret i lommerne. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber og læg dem i et ovnfast fad. Opløs bouillon i 1½ dl kogende vand og hæld det over kyllingen.
  3. Æble: Skyl æbler. Fjern kernehus og skær halvdelen i grove både. Læg æblebådene ved kyllingen og sæt kyllingen i ovnen ca. 20 min. Skær resten i meget smalle både og del dem på midten. Dryp med 1 spsk citronsaft.
  4. Dressing: Rør 1½ spsk citronsaft sammen med creme fraiche. Smag til med salt, peber og 1 tsk sukker.
  5. Salat á la Waldorf: Skræl knoldselleri, riv groft og bland med dressingen. Skær bladselleri i tynde skiver og bland det i dressingen sammen med æblestykker. Drys med hakket persille.
  6. Anret: Hæld skyen fra kyllingen i en skål sammen med de bagte æbler og blend det. Smag til til med salt og peber. Servér skyen til kyllingen med kartofler og salat.