Svinefilet med birkesmarinade, cremede ris og stegte løgbåde
20-30
5 dages holdbarhed

Svinefilet med birkesmarinade, cremede ris og stegte løgbåde

Den spændende birkesmarinade giver en skøn smag til de fedtfattige medaljoner af svinekød, der serveres med ris, stegte løg og en frisk dressing.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Basmatiris
135 g
Hvidløg
1 fed
Rødvinseddike (Svovldioxid)
1 tsk
Medaljon af svinefilet
2 stk
Rødløg
1½ stk
Løg
1 stk
Oregano
½ spsk
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
5 spsk
Asparges
100 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 635 kcal
  • Fedt 21 g
  • Kulhydrater 67 g
  • Protein 44 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd grillen, hvis du ønsker at tilberede retten på grill.
  2. Ris: Kog 200 g ris i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt i 12 min. under låg. Sluk og lad stå på eftervarmen til resten af retten er klar.
  3. Medaljon: Pisk ⅓ presset hvidløg, 1 spsk olie, 1 tsk eddike, ½-1 spsk birkes, ½ tsk salt og peber sammen og vend kødet godt rundt i det. Brun kødet på grill ved direkte varme (eller pande) 1 min. på hver side. Flyt til indirekte varme og grill dem færdige ca. 3-4 min. på hver side til de er lige netop gennemstegte.
  4. Løg: Pil og skær alle løg i kvarte, vend med olie og grill dem i en foliebakke eller indpakket i stanniol, alternativt steg dem på panden, til de er gennemstegte. Drys med ½ spsk oregano, salt og peber.
  5. Asparges: Bræk det nederste trævlede del af aspargesen af. Vend aspargesene i lidt olie og grill dem over direkte varme i 3-4 min. mens de vendes nogle gange. Alternativt kan de steges på pande sammen med løg.
  6. Pisk creme fraiche med ⅙ presset hvidløg og smag til med salt og peber. Vend rundt med de varme ris. Spis medaljonerne med de stegte løgbåde og cremede ris.