Kofta med grøn tabouleh og grøn dip
30-35
4 dages holdbarhed

Kofta med grøn tabouleh og grøn dip

Krydret kofta af oksekød med varme krydderier fra Mellemøsten tilsat frisk pift af mynte serveret med en fyldig grøn tabouleh og ærtedip.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • selleri,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Mel
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Hakket oksekød
300 g
Mynte
1 drys
Kruspersille
1 drys
Sumak
1½ tsk
Ras el hanout
1 tsk
Bulgur (Gluten, Hvede)
1½ dl
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ terning
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
1 spsk
Slikærter (sugar snaps)
150 g
Skoleagurk
1 stk
Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
1 dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 571 kcal
  • Fedt 22 g
  • Kulhydrater 49 g
  • Protein 43 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Rør kødet med ½ tsk salt. Skyl, tør og hak mynte og persille. Bland kødet med ½ tsk sumac, ½ spsk mynte, ½ spsk persille (gem resterne til senere), 1 tsk krydderi, 1 spsk mel og lidt peber. Rør godt og lad hvile 5 min.
  2. Kog vand og opløs bouillon i 3½ dl vand. Kom bulgur i bouillonen og kog ca. 12 min. for svag varme under låg. Sluk og lad stå på eftervarmen. Hæld evt. overskydende vand fra.
  3. Bland en dressing af 1 spsk hvidvinseddike, ½ tsk sumac og ½ spsk olie og stil til side.
  4. Form farsen til ca. 10 (15)* små kødboller TIP: Brug en dessertske dyppet i et glas med koldt vand, så slipper farsen nemmere, og steg dem i olie ved jævn varme ca. 8 min. Ryst jævnligt panden, så de forbliver runde.
  5. Skold ærterne i kogende vand og skær 100 g i 1 cm stykker (resten skal bruges til ærtedippen). Skyl agurk og skær den i små tern. Tilsæt ærter, agurk, ½ spsk mynte, ½ spsk persille og dressing til bulguren og smag til med salt og peber.
  6. Ærtedip: Blend 1 dl yoghurt, 50 g ærter og 1 spsk mynte med en stavblender og smag cremen til med ¼ tsk sumac, salt og peber.
  7. Servér ærtecremen til koftaerne sammen med bulgursalat.