Små kyllingefarsbrød med ovnkartofler og persillesauce
35
2 dages holdbarhed

Små kyllingefarsbrød med ovnkartofler og persillesauce

Små farsbrød af magert hakket kyllingekød serveret med ovnkartofler, broccoli og en nem og fedtfattig persillesauce. Skøn hverdagsmad for hele familien.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • mælk,
  • havre,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Mel
  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Gulerod
200 g
Hakket kylling
300 g
Hvidløg
½ fed
Pasteuriseret æg (Æg)
½ bæger
Havregryn (Gluten, Havre)
3 spsk
Oregano
1 tsk
Bagekartoffel
2 stk
Broccoli
½ stk
Letmælk (Mælk, Laktose)
1¼ dl
Kruspersille
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 669 kcal
  • Fedt 13 g
  • Kulhydrater 92 g
  • Protein 47 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skræl og riv gulerødderne. Bland hakket kylling med gulerødder, presset hvidløg, æg, havregryn, oregano, 1½ spsk mel, salt og peber og rør det til en fars. Form 4 små farsbrød og læg dem på en bageplade med bagepapir, så der også er plads til kartoflerne. Steg i ovnen i 25 min.
  3. Skær kartoflerne i både og vend med lidt olie, salt og peber. Læg dem ved siden af farsbrødene i ovnen, når der er 20 min. tilbage. Skær et farsbrød over og tjek at de er gennembagte.
  4. Del imens broccoli i buketter TIP: Brug også gerne stokken, og damp i lidt vand tilsat ½ tsk salt i ca. 4 min. Skyl og hak persille fint.
  5. Sauce: kom ½ spsk olie i en gryde med 1 spsk mel og pisk det godt sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt og lad det koge igennem ved middel varme under jævnlig piskning. Smag til med salt og peber og tilsæt det hakkede persille  
  6. Servér farsbrød med ovnstegte kartofler, broccoli og persillesauce.