Kæmperejer i orientalsk tomatsauce med ris
20-30
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Kæmperejer i orientalsk tomatsauce med ris

Hvidløgsstegte kæmperejer i en skøn orientalsk sauce med smag fra blandt andet citrongræs, lime og cherrytomater. Serveres med ris.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • krebsdyr,
  • mælk,
  • selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ pose
Basmatiris
200 g
Solo hvidløg
⅓ stk
Kæmperejer (har været frosset) (Krebsdyr)
250 g
Citrongræs
1 stilk
Rødløg
1 stk
Cherrytomater
125 g
Squash
½ stk
Hakkede tomater
½ dåse
Sødmælk (Mælk, Laktose)
1½ dl
Sød chilisauce
1 tsk
Lime
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 626 kcal
  • Fedt 8 g
  • Kulhydrater 103 g
  • Protein 36 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Rejerne har været frosset og må ikke genindfryses.

  1. Opløs bouillon i 3½ dl kogende vand i en gryde og tilsæt ris. Skru ned til svag varme, rør godt rundt og kog 12 min. under låg. Sluk og lad trække under låg til resten af retten er færdig.
  2. Pil hvidløg og hak fint. Varm lidt olie godt op i en dyb pande. Steg hvidløg og rejer i ca. 3 min. Tag rejerne op og hold dem varme.
  3. Skær top og bund af citrongræs og knus det let med siden af en bred kniv. Pil rødløg og hak groft. Skyl og halvér cherrytomater. Skyl squash, halvér på langs og skær den ene halvdel i 1 cm tykke skiver.
  4. Varm lidt olie godt op på panden og steg citrongræs og rødløg i ca. 1 min. Tilsæt squash og cherrytomater og steg videre i ca. 3 min.
  5. Kom hakkede tomater, mælk, chilisauce, rejer og 1½ spsk limesaft i og bring det i kog. Fjern citrongræs og smag til med salt og peber.
  6. Servér med ris og limebåde.