Kalkunspyd med tandoori og ris pilaf
20-30
3 dages holdbarhed

Kalkunspyd med tandoori og ris pilaf

Indisk inspireret ret med tandoori krydderier, der giver kalkunkødet et godt modspil og hverdagsmaden et lille pift. Serveres med pilaf at ris, rosiner, løg og frisk yoghurt dip.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Sukker
  • Olie

Det skal du bruge

Løg
¾ stk
Basmatiris
200 g
Rosiner
25 g
Tandoori krydderi
1 spsk
Kalkunbryst i tern
300 g
Hjertesalat
½ stk
Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
¾ dl
Sød chilisauce
1 spsk
Træspyd
4 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 756 kcal
  • Fedt 19 g
  • Kulhydrater 101 g
  • Protein 46 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd grillen, hvis du ønsker at tilberede retten på grill. TIP: Du kan også tilberede på en pande.
  2. Hak løg fint og steg i olie i en gryde ca. 3 min. over middelhøj varme. Kom 200 g ris i og steg dem med 1 min. Tilsæt 3½ dl vand, ½ tsk salt og 25 g rosiner, bring i kog, rør rundt og lad det koge ca. 12 min. under låg. Sluk og lad det stå under låg til resten af retten er klar.
  3. Marinade: Pisk 1 spsk tandoori-pasta, 1 spsk olie, 1 tsk sukker og ½ tsk salt sammen. 
  4. Sæt kødet på spyd. Grill dem på direkte varme 1 min. på begge sider eller steg på pande med lidt olie. Pensl med marinaden på alle sider og grill dem videre ca. 2 min. på hver side.
  5. Bland yoghurt med sød chilisauce og smag til med lidt salt og peber. Skær salat i tynde strimler. Vend i risene lige inden servering og servér med kalkunspyd og yoghurtdip.