Thai taffel
25-35
3 dages holdbarhed

Thai taffel

Festlig, farverig bland selv hverdagsmad til den stærke side. Kødet steges med karrypasta og serveres med gulerod, forårsløg, peanuts, sød chilisauce, salatblade og en thai-nudelsalat. Reducer karrypastaen hvis du ikke kan lide maden for stærk.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • krebsdyr,
  • fisk,
  • jordnødder,
  • sesamfrø,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie

Det skal du bruge

Nudler (Gluten, Hvede)
125 g
Rød karrypasta (Krebsdyr, Fisk)
1½ tsk
Lime
½ stk
Gulerod
2 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 spsk
Salat
½ stk
Forårsløg
2 stk
Mynte
1 drys
Koriander
1 drys
Peanuts (Jordnødder)
1 pose
Sød chilisauce
½ dl
Hakket gris & kalv
300 g
Fiskesauce (Fisk)
1 spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 784 kcal
  • Fedt 35 g
  • Kulhydrater 73 g
  • Protein 45 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

  1. Bring rigeligt letsaltet vand i kog. Tilsæt nudler, tag gryden fra varmen og lad dem trække i 4 min. Rør undervejs. Hæld nudlerne i en sigte, skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af.
  2. Rør 1 tsk karrypasta TIP: Brug mindre karrypasta, hvis du ikke kan lide for stærk mad, 4 spsk vand, 1-2 tsk olie og 1 spsk limesaft godt sammen til en dressing.
  3. Skræl gulerødder og riv dem groft. Vend 1/3 af det (Gem resten til senere) og dressing i nudlerne. Rist sesamfrø på en tør pande og drys dem på nudelsalaten.
  4. Skyl og tør salat. Skyl forårsløg og krydderurter. Skær forårsløg i skiver og hak krydderurterne groft. Kom det og resten af den revne gulerod, peanuts og sød chilisauce i små skåle.
  5. Varm 1 spsk olie og ½ tsk karrypasta (PAS PÅ den er stærk) i en wok eller en stor pande og lynsteg kødet 4-5 min. ved høj varme til det er gennemstegt. Rør 1 spsk fiskesauce i midtvejs under stegningen.
  6. Kom et par skefulde kød på hvert salatblad og top med lidt af tilbehøret. Nudelsalaten spises til.