Vegetar grill: inspiration til vegetarisk grillmad

Grillmad forbindes typisk med grillet kød, men der findes nu altså uendeligt mange skønne vegetariske grillretter, der tager din grillmad til et helt nyt niveau. I denne artikel deler vi vores bedste bud på lækker vegetarisk grillmad.

Grillmad til vegetarer

Grillmad har en helt speciel plads i danskernes hjerter. Det vækker minder om solrige sommerdage, samvær med familie og venner og lækre delikatesser, der syder på grillen. Traditionelt set er dansk grillmad forbundet med kød – saftige bøffer, lækre grillpølser og møre kyllingefileter er blot eksempler. Dog findes der uendelige mængder vegetariske grillretter, der giver en madoplevelse ud over det sædvanlige og som tilføjer en ny dimension til den danske grillkultur. Her er nogle skønne eksempler på vegetariske grillretter, som du kan servere ved din næste grillfest.

  1. Veggie-spyd: Lav farverige og saftige veggie-spyd med en kombination af grøntsager som peberfrugt, squash, løg og cherrytomater.Marinér dem i en lækker krydderiblanding efter eget valg og grill dem til perfektion.
  2. Blomkålsvinger: Skær blomkål i mindre stykker og mariner dem i en krydret blanding af olie, paprika og hvidløg. Grill dem, inden de er gyldne og sprøde. Server dem med en cremet dip og nyd den gode smag og sprøde konsistens.
  3. Grillet ost: Grillet ost er et fremragende eksempel på en vegetarisk grillret, da den kan bruges i mange forskellige retter. Du kan for eksempel servere den grillede ost i en salat eller burger for en madoplevelse ud over det sædvanlige.
  4. Svampe: Portobello-svampe er perfekte til grillen. Pensl svampene med lidt olivenolie og krydderier efter eget valg og grill dem, til de er møre og saftige. De er en fantastisk erstatning for kød i for eksempel en burger og tilføjer en intens smag til dine grillretter.
  5. Marinerede tofu-spyd: Skær fast tofu i tern og marinér dem i en lækker marinade af sojasauce, ingefær og lime. Grill dem på spyd sammen med grøntsager og server med en frisk salat.
  6. Veggie-burger: Lav en saftig vegetarisk bøf af kidneybønner eller kikærter og server den i en blød burgerbolle med sprøde grøntsager og en lækker dressing.
  7. Grøntsagswraps: Pak sprøde grøntsager, grillede svampe og ost ind i en blød tortilla og grill den, indtil osten er smeltet og tortillaen er let sprød. Skær den i skiver og server som en lækker forret eller hovedret.

For at sikre en afbalanceret og tilfredsstillende vegetarisk grillmiddag kan du supplere retterne med proteinrigt tilbehør. Sorte bønner, kikærter, linser eller kidneybønner er alle fremragende kilder til protein. Du kan for eksempel lave en lækker bønnestuvning eller tilføje proteinkilderne i en frisk sommersalat.

Vegetarisk grillmad opskrifter
På billedet ses et eksempel på en lækker vegetarisk grillret: grillet ost og bulgursalat med appelsin og avocado.

Inspiration til vegetarisk grillmad

Er du på udkig efter nemme opskrifter på vegetarisk grillmad, får du her fem bud på lækre vegetariske grillretter.

Vil du have mere inspiration til lækre vegetariske retter? Gå på opdagelse i vores store opskriftsunivers, hvor du finder et hav af lækre vegetariske opskrifter for enhver smag.