Grilltilbehør: 10 lækre forslag til din næste grillfest

Når det kommer til grilltilbehør er mulighederne mange. I denne artikel skal vi se nærmere på 10 lækre forslag til grilltilbehør, der helt sikkert vil imponere dine gæster.

Inspiration til det perfekte grilltilbehør

Der er intet som en dejlig havefest på en solrig sommerdag, hvor man kan invitere venner og familie hjem til noget dejlig grillmad. Ofte er fokus på det grillede kød, men ingen grillfest er komplet uden det rigtige tilbehør. Der er et væld af lækre muligheder at vælge mellem - lige fra friske sommersalater til grillspyd og pommes friter. Her er vores 10 bedste bud på lækkert grilltilbehør, perfekt til enhver grillfest.

 1. Kartoffelsalat

En klassisk kartoffelsalat er en sikker vinder ved enhver grillfest. Hvorfor? Måske fordi kartoffelsalater så nemme at variere. Kartoffelsalater kan laves på mange forskellige måder alt efter hvad du har liggende derhjemme i køkkenet og hvad dine gæster kan lide. Til din næste grillfest kan du imponere hele selskabet med vores lækre opskrift på honning/senneps-kartoffelsalat. Start med at koge kartoflerne i ca. 20 minutter, til de slipper, når man stikker i dem. Skyl derefter kartoflerne hurtigt i koldt vand. Del dem i fire og kom dem i skål. Rør citrusvinaigrette, sennep og honning sammen og bland med kartoflerne. Smag til med salt og peber. Skær eller klip til sidst purløg fint og kom i kartoffelsalaten. Super nemt og super velsmagende!

Se opskriften her

Kartoffelsalat som grilltilbehør
I denne opskrift serveres kartoffelsalaten som tilbehør til BBQ-glaserede koteletter med majssalat og grøn chili.

 2. Grillede kartofler

Også grilltilbehøret kan få sig en tur på grillen, og det gælder bl.a. grillede kartofler, der er perfekt som tilbehør til krydrede hotwings eller til blomkålswings, hvis du vil have et vegetarisk alternativ. Start med at vende kartoflerne med lidt olie, salt og peber. Derefter grilles kartoflerne i en alubakke på direkte varme i 5 minutter uden låg. Steg dem færdig på indirekte varme i yderligere 15 minutter.

Prøv opskriften nu

3. Grillspyd med grøntsager

Grillspyd med grøntsager er en nem måde at gøre grøntsager mere spændende at spise, specielt for de små. Grillspyd med grøntsager er også en sjov måde at inddrage børnene i madlavningen. Forbered blot en tallerken med grøntsager såsom squash, tomat, peberfrugt, rødløg og asparges. Skær grøntsagerne i passende stykker og lad børnene vælge, hvilke grøntsager de vil have på deres spyd. Vælger du at bruge træspyd, skal du endelig huske at komme spyddene i vand i god tid, før de kommer på grillen. På den måde holder de bedre til den intensive varme fra grillen. Forbered en marinade efter eget valg, og pensl grøntsagerne med marinaden, inden de kommer på grillen. Grillspyddene grilles i ca. 10-15. minutter, eller til de har fået tilpas med farve. Husk at vende grillspyddene undervejs, så grøntsagerne grilles på alle sider. Du kan evt. pensle med marinaden igen undervejs.

Grillspyd med grøntsager

 4. Sommersalat

Friske sommersalater er en fantastisk måde at få flere grøntsager på tallerkenen, når du holder grillfest. Til grillfester er det ofte det grillede kød, der er i centrum for grillmaden, og ofte mætter det rigtig meget. Derfor er sommersalater det perfekte grilltilbehør, da de er super forfriskende, nemme at lave og gode til al slags kød. Sommersalater er desuden super alsidige og kan varieres i det uendelige, alt efter hvad du måtte have derhjemme. Du kan for eksempel prøve vores lækre opskrift på sprød sommersalat med perlespelt og salatost, sommersalat med bladselleri, mynte og salatost eller sommersalat med grillet karrykylling og sennepsdressing. Mulighederne er uendelige, og det er kun fantasien, der sætter grænser.

Inspiration til lækre sommersalater

Inspiration til lækre sommersalater

5. Grøntsagsstave

En anden simpel måde at få flere grøntsager på tallerkenen ved din næste grillfest er ved at servere grøntsagsstave. Skær blot gulerødder, agurker og peberfrugt i stave og anret på en tallerken med lækker dip såsom hummus eller tzatziki. Et super simpelt eksempel på lækkert grilltilbehør, der går godt til al grillmad.

 6. Pommes frites

Selvfølgelig kan du også servere de klassiske pommes frites som tilbehør til grillmaden. Pommes frites er et hit hos både store og små, og særligt for de mere kræsne gæster er dette et sikkert valg, da langt de fleste synes godt om pommes frites. Du kan vælge at lave dem selv eller nøjes med at varme den færdiglavede slags i ovnen, før de serveres med lidt dyppelse.

7. Søde kartoffelfritter

Grillede søde kartoffelfritter er et lækkert og lidt sundere alternativ til klassiske kartoffelfritter. Start med at skylle og skære de søde kartofler i tynde både. Vend derefter med lidt olie og krydre med salt og peber. Vil du grille dem, skal de blot fordeles i en forliebakke og steget på direkte varme, til de er møre. Husk at vende dem undervejs. Alternativt kan de bages i ovnen på en bageplade med bagepapir i ca. 25 minutter. De færdige søde kartoffelfritter har en lækker sprød skorpe og er dejlig bløde indeni.

Prøv vores opskrift

Grillede søde kartoffelfritter som grilltilbehør
Grillede søde kartoffelfritter smager fantastisk og passer perfekt som grilltilbehør til en grillet American cheeseburger.

8. Mac and cheese

Mac and cheese er et fyldigt og cremet bud på lækkert grilltilbehør og er super nemt at lave. Start med at koge noget pasta. Riv derefter noget grana padano ost, vend pastaen med bechamel-sauce og halvdelen af osten. Kom det i et ovnfast fad, drys resten af osten og noget oregano over. Bag den i ca. 10 minutter, til den har fået en god farve. Det smager helt fantastisk og går godt sammen med foreksempel grillet kyllingebryst krydret med chipotle-sauce og røget paprika. Mums!

Opskrift på hjemmelavet mac and cheese

Mac and cheese som grilltilbehør
Hjemmelavet mac and cheese fungerer godt som tilbehør til grillet kyllingebryst og frisk sommersalat.

9. Grillede majskolber

Majskolber smager forrygende, når de får sig en tur på grillen, og så er de perfekte som grilltilbehør til saftigt grillet kød. Start med at fjerne blade og tråde på majskolberne. Del derefter majskolberne i to og grill dem ved middelhøj varme i 12-15 minutter. Pensl dem med smør undervejs og krydr med salt og peber. Vend dem ofte. Har du ikke en grill derhjemme, kan du pakke majskolberne ind i stanniol med lidt smør, salt og peber og bage dem i ovnen i ca. 20-25 minutter ved 210 grader (varmluft).

Se opskriften

Grillede majskolber som grilltilbehør
Her serveres de grillede majskolber sammen med hotwings, friske grøntsagsstænger og purløgsdressing.

10. Bønnestuvning

Bønnestuvning er en lækkert og mere fyldigt bud på grilltilbehør, der også kan nydes som en vegetarisk hovedret. Bønnestuvning kan laves med forskellige typer bønner såsom kidneybønner eller sorte bønner, alt efter hvad du synes bedst om. Start med at pille løg og hvidløg og hak det fint. Skyl bønnerne og dræn dem. Varm en gyde op med lidt olie, og steg løg og hvidløg i 2-3 minutter uden at de tager farve. Tilsæt mexico-krydderi, hakkede tomater, bouillon, 1 dl vand samt bønnerne. Rør rundt og lad det småkoge i 10 minutter. Smag til med salt, peber og sukker.

Prøv denne opskrift

Bønnestuvning som grilltilbehør
I denne vegetariske opskrift serveres bønnestuvning som tilbehør til knasende bomkålswings toppet med grøn chili.

Som du kan se, er mulighederne mange, når det kommer til grilltilbehør. Så prøv nogle forskellige ting af, tænd op for grillen og inviter familie og venner hjem til en skøn havefest med lækkert grillet kød, kolde drikkevarer og lækkert grilltilbehør!

Vil du have mere inspiration til lækker grillmad og grilltilbehør? Gå på opdagelse i vores spændende opskriftsunivers, hvor du finder et hav af lækre opskrifter, perfekt til dig, der gerne vil skue max op for madglæden i hverdagen.