American BBQ – tag din grillmad til det næste niveau

American BBQ har taget verden med storm, og det er ikke uden grund. Den verdenskendte madlavningsstil samler familie og venner omkring grillen til lækker grillmad, der får smagsløgene til at synge. Vores dygtige kokke har udviklet fem simple opskrifter, så du kan byde hele familien på klassisk American BBQ.

Hvad er American BBQ?

American BBQ refererer til en traditionel madlavningsstil, der er dybt forankret i amerikansk kultur. American BBQ har en rig historie og en vidunderlig røget og krydret smag, og det har spredt sig over hele verden som en favorit blandt madelskere. American BBQ opstod i det 17. århundrede, hvor europæiske bosættere i USA begyndte at grille kød over åben ild. Når vi taler American BBQ i dag, hentyder vi til den stolte madlavningstradition, der samler familie og venner omkring grillen, hvor forskellige kødtyper krydres og pensles med BBQ-sauce, før de grilles til perfektion. Smagen af American BBQ er unik og svær at beskrive, men det kan siges at være røget og krydret med lidt sødme fra BBQ-saucen. Det langsomt tilberedte kød er saftigt og mørt og smelter nærmest i munden. BBQ-saucen, der er en essentiel del af tilberedningen, kan variere meget i smagen alt efter, hvor du får den fra eller hvordan du selv vælger at lave den. Mens nogle er mere søde i det, er andre mere krydrede og skarpe i smagen. Ikke desto mindre komplimenterer den det møre kød og giver kødet sin karakteristiske BBQ smag. Kødet serveres naturligvis med lækkert tilbehør, der ofte inkluderer coleslaw, mac and cheese, bønnesalat eller kartoffelsalat.

Så hvis du er til grillmad, kan vi varmt anbefale at fyre op i grillen derhjemme og nyde den gode smag af klassisk American BBQ. Du vil ikke fortryde det!

Grillretter inspireret af American BBQ

American BBQ gjort nemt

Kan du heller ikke stå for god grillmad? Så har vi gode nyheder til dig! Vores dygtige kokke har udviklet fem simple American BBQ opskrifter, så du og familien kan prøve en masse forskelligt og få masser af skønne smagsoplevelser på tallerkenen. Se bare her!

Smokey chipotle kyllingebryst

Krydret kylling egner sig perfekt som grillmad, og det gælder især vores smokey chipotle kyllingebryst, der er vendt med chipotle-sauce og paprika, før det grilles til perfektion. Kyllingen serveres med hjemmelavet mac and cheese, der er en yderst populær ret i USA, og som går perfekt som tilbehør til den saftige kylling. Retten serveres også en lækker fyldig bønnesalat.

Prøv opskriften

Smokey chipotle kyllingebryst
Smokey chipotle kyllingebryst serveret med gratineret mac and cheese og bønnesalat.

BBQ-glaserede koteletter

Koteletter er oplagt grillmad, og pensles med krydret BBQ-sauce kan du tage din grillmad til et helt nyt niveau. Når den grilles, bliver koteletten saftig og mør, og BBQ-saucen giver den en lækker krydret og røget smag. Koteletten serveres med en lækker honning/senneps-kartoffelsalat og en frisk majssalat, der fuldender retten.

Se opskrift

BBQ-glaserede koteletter
BBQ-glaserede koteletter serveret med honning/senneps-kartoffelsalat, majssalat og grøn chili.

Grillet American cheeseburger

American cheeseburger er en af de mest populære retter i USA, og får den først en tur på grillen, får den et fantastisk smagsmæssigt løft. Du kan både give den saftige oksebøf og burgerbollerne en tur på grillen for en lækker røget smag. Burgerens fyld kan varieres i det uendelige, men i denne opskrift fyldes burgeren med smeltet cheddarost, tomat, hjertesalat, rødløg og en frisk og cremet ranchdressing med purløg. Som tilbehør serveres burgeren med grillede søde kartoffelfritter, som du også kan dyppe i den cremede ranchdressing.

Prøv opskriften nu

American cheeseburger
American cheeseburger serveret med ranchdressing og grillede søde kartofler.

Hotwings med grillede majskolber

Hotwings er populær grillmad, og det gælder både i og uden for USA. Når hotwings marineres i en krydret BBQ-sauce og får en tur på grillen, opnår de en helt igennem magisk smag, som får smagsløgene til at synge. Det bliver hurtigt lidt fedtet, når man spiser hotwings med fingrene, og derfor er bare med at smøre ærmerne op og gå til den. I vores opskrift serveres de krydrede hotwings med grillede majskolber, purløgsdressing og gnavegrønt.

Prøv opskrift

Blomkålswings med bønnestuvning

Sprøde blomkålswings er et lækkert vegetarisk alternativ til hotwings og kan serveres med forskelligt tilbehør, alt efter hvad du selv har lyst til. I denne opskrift serveres de sprøde blomkålswings med velsmagende bønnestuvning, grillede kartofler, syltede grøntsager og cremet aioli. Blomkål deles i buketter, hvorefter de krydres og grilles, så de bliver lækker knasende at bide i. De knasende blomkålswings kan dyppes i den cremede aioli og går godt sammen med bønnestuvningen, der er både fyldig og krydret.

Prøv opskriften nu

Blomkålswings med bønnestuvning
Sprøde blomkålswings serveret med bønnestuvning, syltede grøntsager og aioli.

Vil du have mere inspiration til lækre retter fra forskellige verdenskøkkener? Gå på opdagelse i vores store opskriftsunivers, hvor du finder et hav af spændende opskrifter fra mange forskellige madkulturer verden over.