American BBQ – tag din grillmad til det næste niveau

American BBQ – tag din grillmad til det næste niveau

American BBQ har taget verden med storm, og det er ikke uden grund. Den verdenskendte madlavningsstil samler familie og venner omkring grillen til lækker grillmad, der får smagsløgene til at synge. Vores dygtige kokke har udviklet fem simple opskrifter, så du kan byde hele familien på klassisk American BBQ.

Se ugens menu

Hvad er American BBQ?

American BBQ er en traditionel madlavningsstil, dybt forankret i amerikansk kultur, der opstod i det 17. århundrede med europæiske bosættere, som grillede kød over åben ild. I dag er det en stolt madlavningstradition, der samler familie og venner omkring grillen, hvor forskellige typer kød krydres, pensles med BBQ-sauce og grilles til perfektion. Smagen er røget, krydret og lidt sød, og det grillede kød er både saftigt og mørt. BBQ-saucen varierer i smagen, fra sød til krydret, men komplimenterer altid kødet.

Er du vild med grillmad, kan vi varmt anbefale at fyre op i grillen derhjemme og udforske den gode smag af klassisk American BBQ. Du vil ikke fortryde det!

5 lækre American BBQ opskrifter

Kan du heller ikke stå for god grillmad? Så har vi gode nyheder til dig! Vores dygtige kokke har udviklet fem simple American BBQ opskrifter, så du og familien kan prøve en masse forskelligt og få masser af skønne smagsoplevelser på tallerkenen. Se bare her!

Smokey chipotle kyllingebryst

Krydret kylling egner sig perfekt som grillmad, og det gælder især vores smokey chipotle kyllingebryst, der er vendt med chipotle-sauce og paprika, før det grilles til perfektion. Kyllingen serveres med hjemmelavet mac and cheese, der er en yderst populær ret i USA, og som går perfekt som tilbehør til den saftige kylling. Retten serveres også en lækker fyldig bønnesalat.

Smokey chipotle kyllingebryst

BBQ-glaserede koteletter

Koteletter er oplagt grillmad, og pensles med krydret BBQ-sauce kan du tage din grillmad til et helt nyt niveau. Når den grilles, bliver koteletten saftig og mør, og BBQ-saucen giver den en lækker krydret og røget smag. Koteletten serveres med en lækker honning/senneps-kartoffelsalat og en frisk majssalat, der fuldender retten.

BBQ-glaserede koteletter

Grillet American cheeseburger

American cheeseburger er en af de mest populære retter i USA, og får den først en tur på grillen, får den et fantastisk smagsmæssigt løft. Du kan både give den saftige oksebøf og burgerbollerne en tur på grillen for en lækker røget smag. Burgerens fyld kan varieres i det uendelige, men i denne opskrift fyldes burgeren med smeltet cheddarost, tomat, hjertesalat, rødløg og en frisk og cremet ranchdressing med purløg. Som tilbehør serveres burgeren med grillede søde kartoffelfritter, som du også kan dyppe i den cremede ranchdressing.

American cheeseburger

Hotwings med grillede majskolber

Hotwings er populær grillmad, og det gælder både i og uden for USA. Når hotwings marineres i en krydret BBQ-sauce og får en tur på grillen, opnår de en helt igennem magisk smag, som får smagsløgene til at synge. Det bliver hurtigt lidt fedtet, når man spiser hotwings med fingrene, og derfor er bare med at smøre ærmerne op og gå til den. I vores opskrift serveres de krydrede hotwings med grillede majskolber, purløgsdressing og gnavegrønt.

Hotwings med grillede majskolber

Blomkålswings med bønnestuvning

Sprøde blomkålswings er et lækkert vegetarisk alternativ til hotwings og kan serveres med forskelligt tilbehør, alt efter hvad du selv har lyst til. I denne opskrift serveres de sprøde blomkålswings med velsmagende bønnestuvning, grillede kartofler, syltede grøntsager og cremet aioli. Blomkål deles i buketter, hvorefter de krydres og grilles, så de bliver lækker knasende at bide i. De knasende blomkålswings kan dyppes i den cremede aioli og går godt sammen med bønnestuvningen, der er både fyldig og krydret.

Blomkålswings med bønnestuvning

Vil du have mere inspiration til lækre retter fra forskellige verdenskøkkener? Gå på opdagelse i vores store opskriftsunivers, hvor du finder et hav af spændende opskrifter fra mange forskellige madkulturer verden over.