Inspiration til lækre sommersalater

I sommermånederne er der ikke noget som en lækker sommersalat pakket med frisk sommergrønt. Vil du også have friske sommersalater på tallerkenen til sommer, får du her inspiration til lækre sommersalater.

Sådan laver du en lækker sommersalat

Efterhånden som vejret bliver varmere og dagene lysere, begynder mange af os at længes efter lette måltider med masser af frisk sommergrønt. Salater er en fantastisk måde at få flere grøntsager ind i din kost, og så de utroligt alsidige, da de nemt kan tilpasses alt efter dine smagspræferencer. Salater kan varieres i det uendelige, og du kan lave alt fra græsk salat og melonsalat til kartoffelsalat og pastasalat. Mulighederne er uendelige, og det er altså kun fantasien, der sætter grænser. Lad dig inspirere af sommersæsonens grøntsager og pift dine sommerretter op med lækre sommersalater pakket med friske grøntsager.

I denne artikel vil vi kigge nærmere på nogle af de lækreste opskrifter på lækre sommersalater, der helt sikkert vil blive et hit ved din næste picnic eller grillfest.

Sprød sommersalat med perlespelt og salatost

Er du på udkig efter den perfekte vegetariske sommersalat, der både kan spises alene og som tilbehør, må du bare prøve vores opskrift på sommersalat med perlespelt og salatost. Her får du masser af lækker sommergrønt bestående af frisk asparges, radiser, purløg og ærter. I denne opskrift koges først perlespelt, hvorefter den vendes med sennep, olivenolie og citronsaft for masser af god smag. Dernæst vendes perlespelten med kogte asparges og ærter, radiser i skiver, purløg, hakkede hasselnødder og salatost. Server gerne med brød. Asparges, radiser og de hakkede hasselnødder giver sommersalaten en lækker sprød konsistens, der giver godt med bid til salaten.

Se opskriften her

Inspiration til lækre sommersalater
Sommersalat med perlespelt og salatost.

Frisk sommersalat med bladselleri, mynte og salatost

Vil du lave en frisk sommersalat til tilbehør til en god grill-steak, kan vi klart anbefale at prøve vores friske sommersalat med bladselleri, mynte og salatost. Start med at hakke mandler groft. Skær dernæst agurk i rustikke stykker, skyl radiser og bladselleri og skær i tern. Hak mynte fint, og bland alle ingredienser samme i en skål. Tilsæt rødvinseddike, olivenolie og smag til med salt og peber. Smuldr til sidst salatost hen over salaten og drys med lidt sumak. Denne salat er perfekt som tilbehør til for eksempel en kyllingelår-steak og kartofler.

Se opskriften her

Inspiration til lækre sommersalater
Skindstegt kyllingelår-steak med sommersalat og kartofler.

Sommersalat med karrystegt kylling

Vil du prøve en lækker sommersalat med kylling, der kan spises for sig selv, kan du med fordel prøve vores opskrift på sommersalat med stegt karrykylling på en bund af frisk salat, agurk og tomat toppet med croutoner, serveret med sennepsdressing og groft brød. Vi garanterer, at det er lige så lækkert, som det lyder. Det bedste af det hele er, at denne sommersalat kan laves på bare 20 minutter. Start med at røre olie og karry sammen i en skål. Halvér kyllingen på langs, og vend kødet i karryolien. Drys kødet med salt og peber og steg på alle sider. Skyl og tør salat, og riv i mundrette stykker. Skyl agurk og tomater, skær agurk i tern, og halvér tomater. Bland salat, agurk og tomat med croutoner og kylling. Pisk til sidst en dressing af sennep, balsamico, olie, lidt salt og peber og vend den i salaten. Servér salaten på et fad med brød til. Næste gang du skal lave en frisk sommersalat, så overvej denne opskrift. Dine smagsløg vil takke dig!

Se opskriften her

Inspiration til lækre sommersalater
Middagssalat med grillet karrykylling og sennepsdressing.

Vil du have mere inspiration til lækre sommersalater? I vores spændende opskriftsunivers finder du mere end 800 lækre opskrifter. Perfekt til dig, der gerne vil skue op for madglæden i hverdagen.