Sådan laver du den perfekte lørdagsmad

Nem lørdagsmad behøver ikke være ensbetydende med takeaway. Ofte vil du gerne have noget ekstra lækkert, men har heller ikke lyst til at bruge flere timer i køkkenet. Men bare rolig! Hos os finder du masser af inspiration til nem og lækker lørdagsmad.

Nem lørdagsmad for hele familien

Når weekenden melder sig, er det tid til afslapning og hygge med familie og venner. Her gælder det om at få slappet godt af og lade op til en ny uge med arbejde, fritidsaktiviteter og alt, hvad der ellers hører til hverdagen. Weekenden er altid noget at se frem til, og mange familier vil gerne forkæle sig selv til noget ekstra lækkert lørdag aften. Hvis det er noget, du kan nikke genkendende til, får du her lidt tips og tricks til at tilberede noget lækkert lørdagsmad, der vil imponere både store og små.

Gode råvarer

Lørdagsmad kan både være luksuriøs og nemt at lave, hvis du vælger de rigtige råvarer. Du tænker måske, at du er nødt til at bruge en masse forskelligt for at få din mad til at fremstå og smage luksuriøs. Det er dog ikke nødvendigvis tilfældet. Faktisk behøver det slet ikke være specielt kompliceret at lave lækker og luksuriøs aftensmad. Ofte handler det i virkeligheden om kvaliteten af råvarer. Især når det kommer til kød og frisk fisk, får du ofte det, du betaler for. Derfor kan det ofte godt betale sig at købe noget, der er lidt dyrere for at få en bedre smagsoplevelse. Når det kommer til grøntsager, handler det primært om at finde noget, der er friskt. Her kan det måske være en god ide at vælge din lørdagsmad på basis af de grøntsager, der er i sæson.

Nem lørdagsmad

Ideer til nem lørdagsmad

Lørdagsmad er den oplagte mulighed for at prøve nye retter. I hverdagen er der ofte hverken tid eller overskud til at bruge tid i køkkenet på at kokkerere den helt store middag. Dog behøver du heller ikke på en lørdag bruge flere timer i køkkenet for at trylle et lækkert måltid frem. I mange tilfælde kan du lave spændende lørdagsmad blot ved at pifte de klassiske hverdagsretter op. Det kan du gøre ved at eksperimentere med smag og pynt for at at gøre retten ekstra tiltalende. Det lidt ekstra kan gøre en kæmpe forskel for retten. Ved for eksempel at eksperimentere med andre krydderier, krydderurter og andet tilbehør kan du nemt lave et luksuriøst måltid, som hele familien vil synes godt om. Du kan også prøve ‘slow cooking’, hvis du har et dejligt stykke kød, som du vil tilberede i ovnen. Tilføj gerne fed hvidløg. De smager virkelig godt, når de bages i ovnen.

Hos RetNemt finder du et hav af lækre opskrifter, perfekt til nem lørdagsmad. Og det bedste af det hele er, at er både nemme og hurtige at tilberede! Her har du nogle bud på nem og lækker lørdagsmad:

Når det skal være ekstra lækkert

En anden nem måde at gøre lørdagsmaden lidt ekstra speciel er at servere en forret før eller dessert efter hovedretten. På den måde gøres aftensmaden mere festlig. Du kan for eksempel servere bruschetta, rejecocktail og suppe til forret eller måske en simpel kage med lidt is til dessert. På den måde gøres aftensmaden til noget specielt, hvor I sammen som familie eller i selskab af gode venner kan nyde noget kvalitetstid sammen.

Vil du have mere inspiration til nem lørdagsmad? Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder 800+ opskrifter på lækker aftensmad, som hele familien vil synes godt om.