35
4 dages holdbarhed
Svinemørbrad med portvinscreme og sauté af jordskokker og spinat
Saftig svinemørbrad, sauce af portvin og fløde og lækkert tilbehør med jordskokker, østershatte, abrikos og spinat. Det er både ægte hverdagsluksus og lækker gæstemad.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- selleri,
- svovldioxid
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer
- Salt
- Peber
- Smør
Det skal du bruge
Svinemørbrad
300 g
Portvin, hvid (Svovldioxid)
½ dl
Bouillon høns (Selleri)
½ terning
Piskefløde (Laktose)
½ dl
Saucejævner (Mælk, Laktose)
1 tsk
Jordskokker
150 g
Østershatte
125 g
Abrikoser i tern
40 g
Babyspinat
50 g
Kartofler
500 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
- Energi 1005 kcal
- Fedt 56 g
- Kulhydrater 79 g
- Protein 45 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 20 min.
- Afpuds mørbraden. Krydr kødet med salt og peber og brun det grundigt på en pande. Tilsæt portvin samt 2 dl bouillon og lad kødet simre under låg i ca. 15 min.
- Skrub og skær jordskokkerne i tynde skiver og steg dem i smør ved god varme i 5 min. Riv imens østershattene i strimler og kom dem ved og steg i endnu 5 min. Tilsæt abrikos i tern/strimler og steg et par minutter. Bland med spinat og smag til med salt og peber.
- Tag kødet af panden og lad det hvile, mens saucen laves færdig. Rør fløde og saucejævner sammen til en jævning. Hæld den på panden under omrøring og kog saucen godt igennem. Smag til med salt og peber.
- Skær kødet i skiver og servér med kartofler, sauce og spinatsauté.