Koreansk mad: 5 favoritter fra det koreanske køkken

Koreansk mad: 5 favoritter fra det koreanske køkken

Kunne du tænke dig at opleve nogle af Koreas lækreste madtraditioner hjemme i eget køkken? Med disse fem nemme og lækre koreanske retter kan du udvide din madhorisont og pifte hverdagsmaden op med autentiske koreanske delikatesser, der giver lyst til mere.

Nemme opskrifter på koreansk mad

Koreansk mad er en af de hotteste madtrends lige nu, og hos RetNemt ved vi hvorfor. Det koreanske køkken byder på alt det, vi elsker ved asiatisk mad – plus et ekstra lag af spændende og balancerede smagsvarianter. Lyder det lige som noget for dig, har vi gode nyheder! Vores dygtige kokketeam har udviklet fem nemme og lækre opskrifter på autentiske koreanske retter, der hver især byder på en lækker og unik smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Se bare her!

Bibimbap

Bibimbap er Koreas signaturret og betyder 'blandet ris', og det er præcis sådan, du skal spise det – blandet sammen! Retten består af en blanding af friskkogte ris toppet med friske grøntsager, stegt æg og den ikoniske koreanske chilipasta, gochujang. Kombinationen af smag og teksturer skaber en harmonisk balance mellem sødme, salt, varme og umami. En vaskeægte smagseksplosion, der byder på alt det bedste fra det koreanske køkken.

Se opskrift
Bibimbap med sojastegte svampe, kimchi og stegt æg.

Buldak

Buldak – eller ildkylling – er en klar favorit i det koreanske køkken. Retten har en intens krydret smag, der har bidraget til, at koreansk mad er blevet en så populær madtrend verden over. Buldak består af kyllingestykker stegt med koreansk chilipasta (gochujang), sukker, sojasauce, hvidløg, ingefær og andre krydderier. Kyllingen grilles eller steges sprød og serveres med en række forskelligt tilbehør såsom koreansk coleslaw, der balancerer de varme smage. Retten kan også gratineres i ovnen, gerne med ost på toppen.

Se opskriften
Buldak – ildkylling med gochujang, mozzarella, sesamfrø og koreansk coleslaw.

Dakkoshi

Dakkoshi er en af Koreas mest populære street food-retter. Retten består af lækre kyllingespyd, der marineres i en smagfuld sauce, inden de tilberedes over åben ild eller på en kulgrill. Marinaden er en blanding af søde og salte smagsvarianter og indeholder ingredienser såsom ingefær, hvidløg, soja, sukker og sesamolie. Kyllingespydende grilles, indtil de er gennemstegte, hvorefter de strøs med sesamfrø og strimlet forårsløg. Du kan også tilberede spyddene i ovnen, hvilket også giver kyllingen en smuk, gyldenbrun overflade.

Prøv opskrift
Dakkoshi – kyllingespyd i salatblade med chilimayonnaise og ingefærpickles.

Japchae

Japchae er hyggemad, når det er bedst. Retten består af sojamarinerede nudler blandet med forskellige friske grøntsager såsom gulerødder, porre og peberfrugt. Et af de mest karakteristiske træk ved japchae er den velafbalancerede blanding af smage og teksturer. Nudlerne har en let og blød tekstur, der går godt til de friske og sprøde grøntsager. Japchae får sin unikke smag fra en krydret dressing med ingredienser såsom soja, sesamolie, sukker, hvidløg og sort peber. Den smagfulde dressing binder de øvrige ingredienser sammen og giver retten en rig umami-smag.

Tip! Japchae er let at variere alt efter hvilke grøntsager du måtte have derhjemme i køleskabet, og den kan spises både som en varm og en kold ret.

Prøv opskriften
Japchae – sojamarinerede nudler med grønt, sesamfrø og rejer.

Bulgogi

Bulgogi er en koreansk udgave af den japanske klassiker, yakiniku. Retten består af tyndt skåret kød, der marineres i en sauce med hvidløg, sesamolie, soja, sukker og peber. Bulgogi betyder "ildkød" og henviser til, at kødet traditionelt tilberedes over åben ild eller på en kulgrill.

Bulgogi kan serveres på alle mulige måder, og når det kommer til denne ret, er der ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Du kan servere kødet i en wrap, i en taco eller servere den i en simpel skål med ris og grøntsager. Det vigtige er, at du nyder kødet på den måde, der passer dig bedst.

Tip! Læg kødet i fryseren et par dage inden tilberedning. På den måde bliver det nemmere at skære kødet rigtig tyndt.

Se opskrift
Bulgogi – mariernet svinekam med pære, pak choy og sesam-mayonnaise.

Vil du have mere inspiration til lækre retter fra forskellige verdenskøkkener? Gå på opdagelse i vores store opskriftsunivers, hvor du finder et hav af spændende opskrifter fra mange forskellige madkulturer verden over.

Få mere inspiration