Oplev de bedste madtraditioner fra Alperne

Vinterferien står for døren, og snart drager mange danskere sydpå til Alperne for at opleve godt skiløb, storslåede sneklædte bjerge, lange solskinstimer og hyggeligt samvær med familie og venner. Efter en lang dag på ski, når den naturlige træthed sætter ind, er der næsten ikke noget bedre end at nyde et dejligt varmt måltid på en hyggelig restaurant med udsigt over bjergene. Heldigvis behøver du ikke drage sydpå for at opleve Alpernes madkultur, når den er bedst. Her får du fem bud på lækre alperetter, som du selv kan lave derhjemme.

Det spiser man i Alperne

Godt skiløb, sneklædte bjerge, lange solskinstimer og hyggeligt afterski. Alperne har uendeligt meget at byde på. På madfronten er der også meget at se frem til, når man tager på skiferie til Alperne. Her er menukortene spækfyldt med udsøgte smagsoplevelser, og hver aften er der noget at se frem til, når den sidste lift er kørt og det langt om længe er blevet spisetid. Så kan du mæske dig i alt fra klassisk Wienerschnitzel til sprød Flammkuchen og cremet pizzoccheri. Maden er god og mulighederne mange. Heldigvis behøver du ikke booke en tur til Alperne for at nyde alpelandenes bedste madtraditioner. Her får du fem bud på autentiske og velsmagende alperetter, som du selv kan lave derhjemme, og som vil vække stor begejstring hos hele familien.

Kyllingeschnitzel med kartoffelsalat

Man kunne næsten ikke forestille sig at tage på skiferie uden at nyde en lækker sprød Wienerschnitzel. Ganske vist laves den traditionelle østrigske schnitzel med svinekød. Men er du frisk på at prøve noget nyt, så anbefaler vi at prøve at lave en schnitzel af kylling. Det giver en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.

Her får du opskriften på en sprød og mør kyllingeschnitzel. Den egner sig perfekt til de kolde vintermåneder og giver en madoplevelse ud over det sædvanlige. Du kan med fordel supplere din kyllingescnhitzel med en lækker kartoffelsalat med æble, fennikel, creme fraiche dressing og citron.

Se opskriften her

Kyllingeschnitzel

Flammkuchen

Har du været på skiferie til Alperne er du helt sikkert blevet mødt af den fransk-tyske delikatesse, Flammkuchen, på diverse menukort. Delikatessen består af en tyndt rullet og sprød dej smurt med creme fraiche rørt med krydderier og toppet med bacon, løg og chiliflager. Den smager som en drøm og kan nemt laves derhjemme. Så bliver det ikke meget bedre!

Se opskriften her

flammkuchen

Gullash

Gullash er den perfekte gryderet til de kolde vintermåneder. Den velsmagende simreret med mørt oksekød og krydret sauce både smager og mætter godt, og så er den perfekt til at få varmen tilbage i kroppen efter en dag ude i vinterkulden. Så er det måske ikke så overraskende, at netop denne ret har opnået stor popularitet oppe i Alperne. Og så dufter den simpelthen bare forrygende, når den bare får lov til at stå og simre på komfuret inden servering. Så kan man rigtigt gå og glæde sig til et dejligt aftensmåltid.

Se opskriften her

gullash

Pizzoccheri

Mange af de traditionelle retter i Alperne har kød som en hovedbestanddel blandt ingredienserne. Heldigvis er der rig mulighed for at lave velsmagende alperetter uden kød. Er du mere til vegetariske retter, forslår vi at prøve en pizzoccheri - en lækker vegetarisk pastaret, som man bare må prøve, når man er på skiferie i Alperne. Den lækre italienske specialitet består aftagliatelle i cremet sauce med salvie-kartofler og savoykål. Heldigvis behøver du ikke at drage hele vejen sydpå for at nyde denne lækre specialitet. Giv hverdagens vanlige kost en pause, og nyd denne lækre pastaret, der nemt og hurtigt kan laves derhjemme. Perfekt til de kolde vintermåneder.

Se opskriften her

Pizzoccheri

Krydderkotelet med svamperisotto

Vil du kombinere de bedste madtraditioner fra Tyskland og Italien, skulle du næsten prøve at lave vores krydderkotelet med svamperisotto, serveret med sprøde grønkålschips og grøn pesto. Koteletter er populære i Tyskland og smager fantastisk, når de krydres godt og får tilsat lidt saft fra en citron. Risottoen er en klassiker i Italien, der tilberedes på en måde, så den får en lækker cremet konsistens. Hvis du vil forkæle smagsløgene lidt ekstra i de kolde vintermåneder, vil vi klart anbefale at give denne lækre ret et skud!

Se opskriften her

Krydderkotelet med svamperisotto

Vil du slippe for at stå i køkkenet hele vinterferien? Med en måltidskasse fra RetNemt kan du nemt og hurtigt servere lækker aftensmad for familie og venner. Så er der mere tid til det, der betyder noget.