Nemme opskrifter på mexicansk mad

Det er måske ikke så overraskende, at mexicansk mad er blandt manges favoritter. Det mexicanske køkken er verdenskendt for sine klassiske retter, der blandt andet inkluderer tacos, taquitos og chili sin carne. Disse er alle kendetegnet ved deres intense smag samt rige mulighed for variation. Mangler du inspiration til familievenlige mexicanske retter? Pift hverdagsmaden op med disse fem uimodståelige klassikere fra det mexicanske køkken.

Tacos

Tacos er et hit for hele familien. Retten giver rig mulighed for variation, da man helt selv kan vælge fyldet til tacoskallerne. Du styrer selv mængden af kød, grøntsager og brugen af krydderier, så alle kan være med. Vores sprøde mexicanske tacos med krydret kødfyld og tomatrelish er en familievenlig ret, der er rig på grøntsager og krydret, uden at være stærk. En sikker vinder, der helt sikkert vil imponere både store og små.

Prøv vores sprøde tacos

Chili sin carne

På de kødfri dage er chili sin carne perfekt. Chili sin carne er den vegetariske udgave af chili con carne. Som navnet antyder, er gryderetten lavet med chili, der giver den en intens smag. Retten giver rig mulighed for at tilføje grøntsager som for eksempel gulerødder og peberfrugt for at give mere fylde. Vores chili sin carne er tilberedt med svampe og suppleres med nachos og en lækker majssalsa. En ret med både saft og kraft.

Se opskriften på chili sin carne her

Chili sin carne

Taquitos

Taquitos er stramt rullede hvedetortillas med krydret kødfyld. De er super nemme at lave og kan serveres efter bare en halv time. Prøv for eksempel vores sprøde taquitos med pulled pork, serveret med tomatsalsa, creme frisk og guacamole. Perfekt til en hverdagsaften, hvor det skal være nemt og hurtigt at lave velsmagende aftensmad.

Find vores opskrift på taquitos her

Taquitos

Mexicansk-inspireret laks

Når den står på fisk til aftensmad, kan du med fordel prøve at lave stegt laks med et mexicansk twist. Vores mexicansk-inspirerede laks krydres med en mexicansk krydderiblanding og serveres med vildrisblanding, nachos, creme frisk og lime toppers med koriander. Det smager fortryllende godt.

Se opskriften på mexicansk-inspireret laks her

Mexicansk-inspireret laks

Tortillas med oksestimler og bønner

Tortillas er et hit blandt mange, da retten giver rig mulighed for variation. Du kan fylde dine tortillas med kød, bønner, grøntsager, salsa og mexicanske krydderier efter eget valg. Prøv for eksempel vores velsmagende tortillas, fyldt med oksestrimler, kidneybønner, guacamole, syltede rødløg og mangosalsa. Retten er rig på smag, og så kan den laves på bare 25 minutter. Det er ret nemt!

Opdag retten her

Tortillas med oksestrimler og bønner

Tip! I de klassiske mexicanske retter bruges der ofte ingredienser som jalapenños, chili og andre intense krydderier. Dette betyder dog ikke, at al mexicansk mad behøver være stærkt. Når du laver mexicansk mad derhjemme, kan alle være med. Du kan nemlig helt selv vælge, om din mad skal være spicy eller mere børnevenlig.

Vil du have mere inspiration til mexicansk mad? På vores hjemmeside finder du en masse spændende mexicanske retter, der byder alt det bedste fra det mexicanske køkken.