Caribisk mad - nemme opskrifter og retter

Caribien er kendt for andet end festlig stemning, krystalklart vand og kridhvide strande – nemlig for sin eksotiske madkultur, der byder på masser af friske råvarer, smagfulde krydderier og eksotiske frugter. Heldigvis behøver du ikke rejse hele vejen til Caribien for at opleve Caribiens bedste madtraditioner. I denne artikel skal vi se nærmere på, hvordan du kan lave de lækreste caribiske delikatesser – hjemme i dit eget køkken.

Oplev Caribiens eksotiske madkultur

Hvad forbinder du med Caribien? Bountystrande, eksotisk kultur eller måske afslappet stemning? Caribien har masser at byde på, og det gælder bestemt også deres madkultur. I Caribien forstår de virkeligt at lave lækre eksotiske retter propfyldt med både farver og god smag. Hos RetNemt vil vi gerne udvide din madhorisont, så du kan opleve nye sider af det farverige caribiske køkken. Vi har sammensat fem lækre caribiske retter, så du kan prøve lidt forskelligt og forkæle smagsløgene med den gode smag af caribisk mad. Se bare her!

Lechon asado - citrusmarinerede koteletter

Lechon asado betyder svinesteg og er en meget populær ret i Cuba. I vores opskrift marineres svinekoteletterne med hele tre forskellige slags citrus - lime, citron og citrus, der giver koteletterne en lækker syrlighed. Herefter grilles koteletterne, til de er gennemstegte og saftige. Retten tager ca. 30 minutter at lave og fuldendes med ristede søde kartofler, cremet hvidløgsmayo og caribisk coleslaw med mango, koriander og jalapeño.

Se opskriften her

Caribisk mad – nemme opskrifter og retter

Caribisk fiskegryde

I det caribiske øparadis vrimler det med fisk, og derfor er det måske ikke så overraskende, at man i Caribien spiser mange retter med fisk. I denne opskrift på caribisk fiskegryde får du en cremet gryderet fyldt med lime-marineret torsk, grøntsager, hvidløg, chili og ingefær. Retten toppes med frisk koriander og serveres med ris. Retten har den perfekte balance mellem sødme fra kokosmælk og syre fra den lime-marinerede torsk, mens chili og ingefær bidrager med varme og stærk smag til retten.

Prøv opskriften nu

Caribisk mad – nemme opskrifter og retter

Jamaicansk kylling med ananassalsa

I denne ret har vi hentet inspiration fra en klassisk streetfood-ret i Jamaica: jerk chicken. Her får du en saftig grillet kyllingefilet med en fyldig og røget smag af chili, kanel, ingefær og timian. Kyllingen serveres med ris, bønner, chipotle-lime smør og en lækker ananas-salsa, der giver retten et friskt twist.

Se opskrift

Caribisk mad – nemme opskrifter og retter

Island stew med søde kartofler

Kunne du måske tænke dig at prøve en caribisk udgave af en vegetarisk gryderet? Denne cremede gryderet er lavet med kokosmælk, smagt til med karry, hvidløg, ingefær og lime, der giver et syrligt twist. Søde kartofler og bønner giver retten en lækker fyldig konsistens, mens ovnbagte majs og nachos-chips giver godt med knas.

Prøv denne opskrift

Mojito-marineret rejesalat

Er du blandt de mange, der er vild med rejer? Så må du bare prøve vores opskrift på mojito-marineret rejesalat. Retten er inspireret af den klassiske drink, mojito, der har sine rødder i Cuba. Her får du en frisk og velsmagende salat med rejer, som marineres med lime, mynte og et knivspids sukker. Det giver salaten et friskt twist og et smagsmæssigt løft.

Se denne opskrift

Caribisk mad – nemme opskrifter og retter

Vil du have mere inspiration til lækre retter fra forskellige verdenskøkkener? Gå på opdagelse i vores store opskriftsunivers, hvor du finder et hav af spændende opskrifter fra mange forskellige madkulturer verden over.

Få mere inspiration