25-35
Laktosefri
Glutenfri
4 dages holdbarhed
Jamaicansk kylling med ananas-salsa, ris og chipotle-lime smør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Soja,
- mælk
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer
- Olivenolie
- Smør
- Sukker
- Salt
- Peber
- Olie
Det skal du bruge
Ris
200 g
Bønnemix
½ dåse
Ingefær
15 g
Chipotle-sauce (Soja)
½+¼ spsk
Stødt kanel
¼ tsk
Timian
½ tsk
Røget paprika
½ tsk
Kyllingelårsteak
2 stk
Skalotteløg
½ stk
Mynte
½ pose
Ananas i tern
140 g
Lime
½+¼ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
- Energi 870 kcal
- Fedt 32 g
- Kulhydrater 100 g
- Protein 46 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
- Ris og bønner: Kog ris i 3½ dl vand med lidt salt i 12 min. med låg. Dræn bønnerne og kom dem i, når risene er kogt færdige. Sluk og lad trække under låg til resten af retten er færdig.
- Tag 1½ spsk smør frem og lad stå til at blive blødt.
- Krydret kylling: Skræl og riv ingefær i en skål. Bland med ½ spsk chipotle, kanel, timian, paprika og ¼ spsk sukker. Kom kyllingelår i og gnub godt ind. Læg kyllingelårene med skindet nedad på en kold stegepande med lidt olie. Tænd på høj varme og steg i ca. 8 min. til skindet er sprødt. Vend kyllingen og steg videre ca. 5 min. på den anden side. Krydr med salt og peber.
- Ananas-salsa: Pil og hak skalotteløg fint. Hak mynten fint. Bland det med ananastern, ½ spsk olivenolie og skal og saft af en ½ lime. Smag til med salt.
- Chipotle-lime smør: Rør det bløde smør med chipotle og limesaft.
- Servér den stegte kylling med ananas-salsa, ris og bønner samt chipotle-lime smør.