10 ideer til nem laktosefri aftensmad

Savner du ny inspiration til nem og lækker glutenfri aftensmad? Så læs med her, hvor vi giver vores bedste bud på lækre glutenfri retter, perfekt til at pifte aftensmaden op.

Inspiration til nem laktosefri aftensmad

For dem, der lider af laktoseallergi, er laktosefri kost en nødvendighed for at undgå ubehagelige symptomer som oppustethed, mavesmerter og fordøjelsesproblemer. Heldigvis er en laktosefri kost ikke ensbetydende med, at du skal gå på kompromis med hverken smagen eller variationen i dine måltider. Når det kommer til laktosefri aftensmad, er der masser af muligheder for at lave lækker og varieret aftensmad, der vil imponere både store og små. Se bare disse lækre laktosefri retter, der er perfekte til at pifte hverdagsmaden op med masser af variation og god smag.

  1. Persillebagt torsk med bulgursalat. En nem og lækker fiskeret med inspiration fra middelhavsregionen.
  2. Kæmperejer i karrysauce. Serveres med ris og koriander.
  3. Pokebowl med laks. Pokebowl med ris, laks, syltet løg, sesamdressing, grøntsager, koriander og lime.
  4. Toscansk suppe med okse og bønner. Hurtig suppe med masser af grøntsager, bønner og mørt oksekød.
  5. Lynstegt kylling i østerssauce med sprøde grøntsager. Masser af friske og sprøde grøntsager, der lynsteges sammen med kylling. De vendes med en lækker sauce og serveres med nudler.
  6. Ramen med svinekød. Japansk nudelsuppe med svampe, smilende æg og forårsløg.
  7. Wrap med carnitas af gris. Super mørt krydret svinekød i en wrap med tomater, salat, bønner og et drys frisk koriander.
  8. Fried rice med oksekød. Stegte ris med oksekød, løg, forårsløg og gulerødder, smagt til med soja og østerssauce.
  9. Kylling i bulgursalat. Grøntsagsrig bulgursalat med skøn karrystegt kylling. Super nemt og hurtigt.
  10. Butternutgræskarsuppe. I denne lækre, vegetariske græskarsuppe er der smagsnuancer fra både det stærke, krydrede og søde køkken. Serveres med topping af ristede græskarkerner og groft brød.
10 ideer til nem laktosefri aftensmad
På billedet ses et herligt eksempel på nem og lækker laktosefri aftensmad: kylling i bulgursalat.

Vil du have mere inspiration til nem og lækker laktosefri aftensmad? Lad dig inspirere af ugens menu hos RetNemt, der hver uge byder på et stort udvalg af lækre laktosefri retter for hele familien.

Hos RetNemt ønsker vi at give dig de bedste forudsætninger for at lave nem og lækker hverdagsmad i en travl hverdag. Med vores måltidskasser kan du gøre det legende let at servere sund og lækker laktosefri aftensmad for hele familien. Fortæl os blot, hvad du kunne tænke dig at spise – så leverer vi alle ingredienser lige til din hoveddør.