Kaloriesmart mad – få inspiration til lækre kalorielette retter

Kaloriesmart mad: få inspiration til lækre kalorielette retter

Er du på udkig efter kalorielette retter, pakket med friske råvarer og god smag? I denne artikel giver vi inspiration til kalorielette retter på maksimalt 650 kalorier, der forkæler smagsløgene uden at overbelaste kaloriebudgettet.

Hvorfor vælge kaloriesmarte retter?

At vælge kaloriesmarte retter kan være fordelagtigt af flere årsager. For det første giver det dig mulighed for at styre dit kalorieindtag, så du nemmere kan oprette en sund livsstil, hvad end du ønsker at stramme op eller blot vedligeholde en sund og nærende kost. For det andet giver det mulighed for at nyde god mad, uden at du behøver at bekymre dig om kalorieindholdet i de forskellige retter. Kaloriesmarte retter er altså et oplagt valg til dem, der gerne vil spise sundere eller stramme op, uden at det behøver at betyde et kompromis med de gode smagsoplevelser.

Inspiration til kaloriesmarte retter

At træffe sundere valg i kosten behøver ikke at betyde et kompromis med smagen. Ja, faktisk er det slet ikke så vanskeligt at lave lækre og kalorielette retter, der kombinerer sundhed og næring med madglæde og god smag. Lad os nu se nærmere på 5 lækre og kaloriesmarte retter med et næringsindhold på maksimalt 650 kalorier.

Æggewraps med rødbedehummus, svampe og syltede rødløg

Kalorier: 533 pr. portion

Vores æggewraps med rødbedehummus er det perfekte valg til en kødfri dag. Kombinationen af æggepandekager med hjemmelavet rødbedehummus, sauterede svampe og syltede rødløg bringer masser af smag og farver til spisebordet, så du kan nyde en smagsoplevelse ud over de sædvanlige. Retten er ikke blot en fryd for øjnene, men også for smagsløgene, der forkæles til det yderste.

Se opskrift
Kaloriesmart mad: få inspiration til lækre kalorielette retter
California kyllingesalat med sprøde kikærter, søde kartoffelfritter og ranch-dressing.

Kung pao kylling

Kalorier: 597 pr. portion

Vores hjemmelavede version af den klassiske kinesiske take away ret, kung pao kylling, er både nem at lave og smager som den ægte vare, du kender fra din lokale kinesiske take away restaurant. Retten består af en lækker stirfry med krydret kylling, peberfrugt, peanuts og forårsløg, serveret med friskkogte ris. Denne opskrift giver dig mulighed for at nyde smagen af Kina i dit eget køkken med et sundt twist.

Se opskrift

Kylling i bulgursalat

Kalorier: 566 pr. portion

Når det skal gå hurtigt med aftensmaden, er vores kylling i bulgursalat et skønt valg. Den grøntsagsrige bulgursalat danner en let og fiberrig base, mens den karrystegte kylling tilføjer både saftighed og rige smagsnuancer. Retten kan serveres efter bare 15-20 minutter, hvilket gør den til et sikkert hit i en travl hverdag, hvor man ofte ikke har tid til den helt store indsats i køkkenet, men ønsker et nemt, velsmagende og næringsrigt måltid.

Prøv opskriften
Kaloriesmart mad: få inspiration til lækre kalorielette retter
Kylling i bulgursalat.

Varmrøget laks med appelsin/æblesalat og dildsauce

Kalorier: 519 pr. portion

Vores varmrøgede laks med appelsin/æblesalat og dildsauce er perfekt til dig, der gerne vil have en lækker og mættende fiskeret med karakter. Her får du nemlig en vaskeægte smagsbombe serveret på tallerkenen med en sprød æble/appelsinsalat toppet med saftig varmrøget laks. Retten fuldendes med lækre kartofler og dildsauce, der binder hele retten sammen og tilføjer en ekstra dimension af teksturer og smag.

Prøv opskriften her
Kaloriesmart mad: få inspiration til lækre kalorielette retter
Varmrøget laks med appelsin/æblesalat og dildsauce.

Buddha bowl

Kalorier: 588 pr. portion

Vores Buddha Bowl er en farverig og smagfuld vegetarisk ret, rig på næring og friske grøntsager. Retten består af sød kartoffelpuré, perlespelt, avocado, bønnemix, spinat, cherrytomater og smilende æg serveret i en skål. Ingredienserne kan kombineres på forskellige måder, når den skal spises, så hver bid byder på nye kombinationer af smage og teksturer.

Se opskrift
Kaloriesmart mad: få inspiration til lækre kalorielette retter
Buddha bowl med sød kartoffelpuré, perlespelt, avocado, bønnemix, spinat, cherrytomater og smilende æg.

Vidste du, at alle vores opskrifter er ernæringsberegnet, så du nemt kan se energiindholdet samt mængden af protein, kulhydrater og fedt i de forskellige retter? Det gør det nemmere at føre en sundere livsstil, hvor du kan vælge retter baseret på dine sundheds- og ernæringsmål. Så gå på opdagelse i vores store opskriftsunivers, hvor du finder masser af inspiration til sunde og nærende retter, der kan pifte hverdagsmaden op, så du og familien kan skrue max op for madglæden derhjemme.

Gå til opskriftsuniverset