Lækre salater til fest

Inspiration til lækre salater til fest

Savner du inspiration til lækre salater til fest? Her får du vores bedste bud på lækre sommersalater, der er perfekte til fester med mange gæster.

Perfekte sommersalater til fester

Sommeren er den perfekte tid til udendørs sammenkomster, hvad end det er en familie-picnic i parken, en grillfest omme i haven eller noget helt tredje. Med det varmere vejr og lange solrige dage er der intet bedre end at samle familie og venner til noget sommerhygge med god mad og drikkevarer. Når det kommer til at servere mad for en stor gruppe mennesker, er lækre salater et glimrende valg. Hvorfor? Fordi salater er nemme at tilberede, forfriskende og kan varieres i det uendelige, så de passer til forskellige retter, smagspræferencer og diæter. Her får du vores bedste bud på lækre salater til fest.

Melonsalat – salaten, der smager af sommer

Om sommeren er der ikke noget som en sød og saftig melon til at pifte dine sommersalater op. Mange danskere elsker at spise melon om sommeren, hvilken gør melonsalater til et sikkert hit, når du inviterer til havefest derhjemme. Er du også vild med melon, kan du prøve at lave vores lækre opskrift på melonsalat. Start med at fjerne skallen fra melonen og skær melonkødet i tern. Skyl derefter rucola og lad den dryppe af. Smag saften fra en halv appelsin til med lidt salt og peber. Bland dernæst melon og rucola i en skål, og vend appelsinsaften i blandingen. Skyl, tør og hak mynte og drys til sidst på salaten. Melonen bidrager med en masse sødme til salaten og giver den et frisk pift, der er sikker på at imponere dine gæster. Du kan med fordel servere melonsalaten med myntefrikadeller, der går godt med denne sommersalat.

Se opskriften her

Lækre salater til fest
Myntefrikadeller med melonsalat.

Frisk kartoffelsalat med citron

Kartoffelsalat er et hit hos de fleste, og med denne opskrift på frisk kartoffelsalat med citron kan du være sikker på at imponere hele selskabet. Start med at koge kartofler og del dem i halve. Skyl derefter radiser, fennikel, grønne bønner og rucolasalat. Skær radiser og fennikel i skiver, og pil og skær løg i både. Kog dernæst vand, skold bønnerne og skyl dem i koldt vand. Bland alle ingredienser med kartoflerne, hæld dressingen over og vend det forsigtigt rundt. Top til sidst kartoffelsalaten med citronsaft for at give en frisk syrlig smag. Server gerne kartoffelsalaten med grillet ost for en ekstra lækker smagsoplevelse.

Se opskriften her

Lækre salater til fest
Grillet ost med kartoffelsalat og citron.

Lun pastasalat med bacon og goudatern

Med denne opskrift får du en herlig og fyldig grøn pastasalat med goudatern og masser af smag fra blandt andet porre, friske krydderurter og balsamico. Salaten er så nem at lave, at den er klar til at servere efter bare 20 min. Meget bedre bliver det vist ikke! Start med at stege bacon sprødt. Pil dernæst løg og skær i tern. Skyl bladselleri og porre og skær i tynde skiver. Steg grønsagerne i lidt olie ved medium varme, til de bliver bløde. Mens du koger pastaskruer, kan du lave en dressing efter eget valg. Når pastaen er kogt færdig, vendes den med de stegte grøntsager, bacon og goudatern. Fordel til sidst dressingen over pastasalaten for at give masser af god smag. Denne lune salat kan nydes både for sig selv eller som tilbehør til andre retter.

Se opskriften her

Lækre salater til fest
Lun pastasalat med bacon og gouda i tern.

Vil du have mere inspiration til sund og lækker hverdagsmad? I vores spændende opskriftsunivers finder du mere end 800 lækre opskrifter. Perfekt til dig, der gerne vil skue op for madglæden i hverdagen.

Få mere inspiration