Tips og inspiration til lækker salat til aftensmad

Salater har ry for at være kedelige og uden smag og knas, men faktisk skal der slet ikke så meget til for at pifte en ellers middelmådig salat op til en velsmagende salat, der giver dig lyst til at spække madplanen med lækre salater hver uge. Her får du vores bedste tips til at lave lækker salat til aftensmad, der vil imponere hele familien.

Grøntsager er afgørende i din kost

En sund kost med masser af grønt er afgørende for at kunne opretholde et godt helbred. Grøntsager er pakket med vigtige næringsstoffer som mineraler, vitaminer og fibre, der er nødvendige for, at kroppen kan fungere ordentligt. Dog kæmper mange mennesker med at spise nok med grønt, fordi de ofte finder grøntsager uappetitlige eller intetsigende. Heldigvis er der mange måder at gøre grøntsager super lækre på, blandt andet ved at lave en lækker salat til aftensmad.

Fordele ved salater til aftensmad

En af de største fordele ved salater er, at de er en nem måde at inkorporere en række forskellige grøntsager i din kost. Alt efter hvilke grøntsager du bedst kan lide kan du mixe og matche forskellige grøntsager for at lave en lækker salat til aftensmad, der vil imponere hele familien. Derudover er salater en fantastisk måde bringe forskellige smage og teksturer sammen i én ret, hvilket gør dem mere interessante at spise. Salater behøver ikke være at være kedelige, og der skal ikke meget til for at forvandle en kedelig og uinspirerende salat til en lækker salat med masser af bid og god smag.

Vil du have mere inspiration til sund og nærende hverdagsmad? Gå på opdagelse i vores store opskriftsunivers, hvor du finder mere end 800 lækre opskrifter på alt fra klassiske familiefavoritter til vegetarretter og eksotiske retter.

Lækker salat til aftensmad

Brug dine favorit grøntsager

Når det kommer til at lave en lækker salat til aftensmad, er det vigtigt at fokusere på at bruge grøntsager, som du rent faktisk kan lide. Mange mennesker begår den fejl at tvinge sig selv til at spise grøntsager, som de egentlig ikke bryder sig om, hvilket kan få dem til at associere grøntsager og salater med noget negativt. Fokuser i stedet for at finde grøntsager, som du nyder at spise, og find kreative måder at inkorporere dem i din kost. Hvis du for eksempel er helt vild med søde kartofler, kan du prøve at bage dem i ovnen og tilføje rucola, feta, valnødder og en simpel dressing efter eget valg. Dette er blot et eksempel på en nem og lækker salat, som du kan servere som tilbehør til aftensmaden for at skrue op for indtaget af grøntsager. Salater kan varieres i det uendelige, og ved at tage udgangspunkt i dine favorit grøntsager kan du gøre det nemt at lave lækre salater til aftensmad, som du ved bliver et hit.

Brug sæsonbestemte grøntsager

En andet godt tip at lave lækker salat til aftensmad er at bruge sæsonens grøntsager. Ved at bruge sæsonens grøntsager i dine salater for du mest ud af både smag, friskhed og næringsindholdet. Det er derfor en god ide at sætte sig ind i, hvornår forskellige grøntsager er i sæson, så du kan bruge dem til at give dem i dine salater.

Her er et overblik over, hvornår forskellige grøntsager er i sæson i Danmark.

  • Sommer: Tomat, agurk, squash, grønne bønner, majs, radiser, ærter, broccoli, bladselleri og fennikel.
  • Efterår: Rødbede, græskar, gulerod, pastinak, grønkål, porre og spidskål.
  • Vinter: Kål, gulerod, pastinak, løg, knoldselleri, rødbede og jordskok.
  • Forår: Tomat, spidskål, asparges, radiser, forårsløg, spinat og gulerod.
Sæsonens grøntsager

Lækker salat til børn

Har du mindre børn, kan du måske nikke genkendende til de mange udfordringer, der følger med at få sine børn til at spise flere grøntsager. Det er ikke ualmindeligt, at børn skubber deres tallerken væk, når de ser en bunke grøntsager liggende på den. Heldigvis er der mange smarte tips og metoder til at gøre salater mere attraktive for børn. Børn er ofte mere tilbøjelige til at spise noget, hvis de føler, at de har været med til at lave det. Involver derfor gerne dine børn i madlavningsprocessen ved for eksempel at få dem til at skylle grøntsagerne, rive gulerødderne eller blande salatdressingen i. Et andet godt tip er at tage udgangspunkt i grøntsager, som du ved, at børnene synes godt om. På den måde er salatens indhold ikke helt fremmed for børnene, hvilket gør det nemmere og mere acceptabelt at snige andre grøntsager ind i salaten også. Hvis børnene kan genkende nogle af ingredienserne i salaten, er der større chance for, at børnene vil nyde at spise dine salater.

Hos RetNemt ønsker vi at give dig de bedste forudsætninger for at lave sund og nærende aftensmad for hele familien. Med frit valg mellem 60 forskellige retter hver uge er der altid noget for enhver smag, så du kan prøve en masse forskelligt og få lækre smagsoplevelser på tallerkenen hver uge.