Italiensk gæstemad: skab madglæde om spisebordet

Italiensk gæstemad: skab madglæde om spisebordet

Få inspiration til at forvandle dit middagsselskab til en autentisk italiensk madoplevelse. Lær, hvordan du skaber madglæde rundt om spisebordet med lækker italiensk gæstemad.

Italiensk mad til gæster

Når det kommer til lækker gæstemad, er der få køkkener i verden, der formår at skabe madglæde og bringe folk sammen rundt om spisebordet som det italienske køkken. Det er et køkken præget af varme, udsøgte smage og passion for madlavning – den perfekte opskrift på en mindeværdig aften med venner og familie.

Forretten: første indtryk tæller

Begynd jeres kulinariske smagsrejse med en let og lækker italiensk forret. Friske oliven, solmodne tomater, tynde skiver parmaskinke og milde ostesorter lægger fundamentet for, hvad der venter gæsterne resten af aftenen. Sæt stemningen med lidt italiensk musik i baggrunden, mens I dykker ned i de lækre italienske delikatesser.

Hovedretten – stjernen i dit italienske middagsselskab

Ved hovedretten skal vi tage fat på klassikerne; hvad enten det drejer sig om den udsøgte pollo alla cacciatore eller en cremet risotto ai funghi. Mulighederne er mange, og der er masser af lækre italienske retter at vælge mellem. Er dine gæster vild med pizza? Så kan du overveje at servere en lækker sprød pizza bianca med lufttørret skinke. Er gæsterne mere til fisk, kan du med fordel servere en lækker ovnbagt laks på italiensk vis.

Her er fem lækre bud på lækre italienske hovedretter, som du kan servere for dine gæster.

  • Pizza bianca con prosciutto é pomodorini dolci. Fuldkornspizza med hvid sauce, lufttørret skinke, cherrytomater og rucola
  • Pollo alla cacciatore con mezze maniche. Cacciatore betyder "jæger" på italiensk og denne varmende kyllingegryde laves på jægermanér, så den næsten laver sig selv. Serveres med mezze maniche pasta.
  • Risotto ai funghi con verdure, mozzarella e olio all'aglio. Svamperisotto med bagt squash og peberfrugt. Serveret med mozzarella og hvidløgsolie.
  • Piccata di maiale con gnocchi, zucca in due modi e salvia. Panerede koteletter med gnocchi, græskar på to måder, salvie og kapers.
  • Salmone al limone con peperone, zucca e ceci, burro al prezzemolo. Ovnbagt laks med peberfrugt, squash og kikærter serveret med citron/persillesmør.

Hver ret byder på autentiske italienske smagsoplevelser, der helt sikkert vil imponere dine gæster.

Italiensk gæstemad: skab madglæde om spisebordet
Piccata di maiale con gnocchi, zucca in due modi e salvia. Panerede koteletter med gnocchi, græskar på to måder, salvie og kapers.

Desserten – den perfekte afrunding

Ingen italiensk middag uden dessert! En panna cotta med friske syrlige bær eller måske tiramisu? Disse søde desserter med et syrligt twist runder madoplevelsen fint af og sikrer, at dine gæster vil huske denne smagfulde aften lang tid fremover.

Hos RetNemt elsker vi at tage på smagsrejse til fjerne lande. Derfor har vi altid retter fra forskellige verdenskøkkener på menuen, så du kan opleve forskellige madkulturer og -traditioner hjemme i eget køkken. Så saml din familie omkring bordet, og lad vores eksotiske retter fra alle fire verdenshjørner være startskuddet til nye kulinariske eventyr hjemme i eget køkken!

Gå til opskriftsuniverset